Families met kinderen

National Museum of Natural History ©Another Believer
National Museum of Natural History ©Another Believer

Er zijn een aantal babysitdiensten in Washington DC, waar je tegen betaling, tijdelijk jouw kind(eren) kunt onderbrengen. Ook is het vaak mogelijk om een babysitter naar het hotel te laten komen. Je kunt bij de receptie van je hotel of het Visitor Information Center naar deze service vragen.

Mocht je de kinderen graag meenemen op pad, dan zijn er een aantal musea die geschikt en interessant zijn voor kinderen:

-, National Museum of Natural History

In dit Smithsonian museum zullen kinderen van alle leeftijden zich vermaken. Er is een ruimte waarin je van alles kunt uitzoeken en ontdekken. Zo is er een dierentuin vol insecten en er staan levensechte dinosaurussen. Ook kun je allerlei dierensoorten nader onderzoeken, voel bijvoorbeeld het vel van reptielen en andere dieren, bekijk verschillende soorten tanden of trek kleren aan die mensen in andere landen dragen.

Constitution Ave NW, Washington, DC 20560 www.mnh.si.edu

-, National Air and Space Museum

In dit museum kunnen kinderen echte vliegtuigen en ruimtevaartuigen van binnen en buiten bekijken. Verder is er een planetarium en een IMAX bioscoop.

601 Independence Ave SW, Washington, DC 20597 www.airandspace.si.edu

-, National Museum of American History

Het National Museum of American History leert kinderen spelenderwijs veel over de geschiedenis en het ontstaan van de Verenigde Staten. Je kunt er ook wetenschappelijke proefjes uitvoeren in een echt lab.

1300 Constitution Ave NW, Washington, DC 20560 www.americanhistory.si.edu

-, National Museum of the American Indian

Nog een Smithsonian museum waar allerlei interactieve spellen en verhalenvertellers van alles uitleggen over de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Er worden ook allerlei leuke workshops georganiseerd.

Independence Ave SW, Washington, DC www.nmai.si.edu/home

-, National Children’s Museum

In dit museum draait alles om cultuur in verschillende landen. Op een interactieve manier leren kinderen veel over andere mensen en hun bezigheden.

151 St George Blvd, Oxon Hill, MD 20745 www.ncm.museum

Andere onderwerpen

 • Alarm & Politie

  Mocht je dringend politie, brandweer of een ambulance nodig hebben dan kun je in de gehele Verenigde Staten ‘911’ bellen, 24 uur bereikbaar. Je geeft in het...
 • EHBO, ziekenhuis en apotheek

  Georgetown University Hospital ©AgnosticPreachersKid
  Mocht je een EHBO-post nodig hebben dan kun je 24 uur per dag terecht bij de volgende ziekenhuizen: -, DC Immediate and Primary Care/Urgent Care; 2902 Porter St...
 • Feestdagen

  National Memorial Day Parade in Washington, D.C ©SSG Teddy Wade
  Tijdens feestdagen in Washington DC zijn veel winkels gesloten. Bij het Visitor Information Center kun je meer informatie krijgen over de openingstijden, die...
 • Geld en fooien

  Taxi en metrobus in Washington, D.C ©SchuminWeb
  De Amerikaanse Dollar ($) is de munteenheid van de VS. De waarde kan dagelijks verschillen met de euro door koerswisselingen op de beurs. Het verschilt per...