National World War II Memorial

National World War II Memorial ©Aude
National World War II Memorial ©Aude

Het National World War II Memorial is een eerbetoon aan de miljoenen mensen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger dienden, die worden vermist, zijn gevallen of zijdelings betrokken waren. Toen het monument in 2004 werd onthuld woonden, naast de president, veel bekende personen de plechtigheid bij, evenals duizenden veteranen.

Het gedenkteken is zo ontworpen door kunstenaar Friedrich St. Florian, dat het uitstekend past bij de reeds bestaande monumenten en het landschap van de Mall. Er staan 56 pilaren van 5 meter hoog rondom een vijver, de zogenaamde Rainbow Pool. Verder kun je veel inscripties vinden die de verschillende aspecten van de Tweede Wereldoorlog beschrijven. Ook is er een muur met 4.000 gouden sterren. Eén ster staat voor 100 gevallen Amerikanen. Bezoekers laten vaak iets achter ter herinnering. Medewerkers van de Memorial bewaren en archiveren dit vervolgens.

Mocht je meer willen weten van de Amerikaanse geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog dan kun je het bezoek aan het National World War II Memorial combineren met een uitje naar het Library of Congress. Daar is een expositie die specifiek over de Veterans van de Tweede Wereldoorlog gaat.

Je kunt het monument gratis bezoeken zolang als je wilt. Brochures met informatie kun je verkrijgen bij één van de kiosken in het bijbehorende park.

Locatie: 17th St, the National Mall, Washington, DC 20050