Union Station

De centrale hal van Union Station ©Crm18
De centrale hal van Union Station ©Crm18

Union Station is naast een historisch gebouw en een metrostation ook een groot en drukbezocht winkelcentrum. Het is ontworpen door architect Daniel H. Burnham aan het begin van de 20ste eeuw in neoklassieke stijl . De poorten aan de ingang doen dan ook sterk denken aan de triomfboog in Rome.

De klassieke uitstraling heeft de toon gezet voor andere monumenten in de stad Washington, zoals het Lincoln Memorial en het Supreme Court Building. Tussen de pilaren zijn nissen met verschillende sculpturen te zien, die vuur, elektriciteit, landbouw en werktuigkunde voorstellen. Ook is er veel hout te zien in Union Station, dat oorspronkelijk uit puur mahonie bestond.

De centrale hal, Main Hall of Head House genaamd, heeft een bijna 30 meter hoog gewelf dat versierd is met 36 Romeinse soldaten. Verder zie je daar een enorme klok met Romeinse cijfers, die één afwijking heeft. In plaats van het gebruikelijke romeinse cijfer ‘IV’ staat er het teken ‘IIII’. De oostelijke hal is gedecoreerd met ornamenten die ook terug te vinden zijn in Pompeï . Het station is een aantal maal gerestaureerd en is uiteindelijk zoveel mogelijk teruggebracht in de originele staat.

Als winkelcentrum is het ook een indrukwekkende locatie. Er zijn meer dan 100 kledingzaken, speciale boetieks en talloze restaurantjes en bars. Een reden te meer om dit schitterende gebouw met een bezoekje te vereren.

Locatie: 50 Massachusetts Avenue NE, Washington, DC 94710