Alto Vista

De Alto Vista-kapel staat eenzaam op een hooggelegen deel in het desolate landschap van Noordwest-Aruba, ver van de bewoonde wereld. Het pittoreske kerkje werd in 1952 gebouwd op de plek waar ooit de eerste kerk van Aruba stond, door de Spanjaarden gebouwd met hulp van de indianen. Het was opgetrokken uit stenen blokken en had een dak van maïsstokken.

In de loop der tijd is de Spaanse kerk vergaan, maar het kruis uit de oude kerk staat nog centraal in de kapel. De bevolking van Alto Vista trok na de uitbraak van een epidemie weg uit het bijbehorende dorp, waar niets van overbleef.

Ondanks of misschien juist dankzij de ligging aan de ruige kust straalt de geïsoleerde kapel een serene rust uit. Voor de Arubanen is dit een plek van vrede en meditatie. Er zijn vaak diensten, in ieder geval op christelijke feestdagen en op de eerste zondag van oktober, wanneer bedevaartgangers van Oranjestad naar Alto Vista lopen.

Op andere tijden is het kerkje verlaten en loeit de wind door de kleine ramen. Alto Vista is bereikbaar via de zandweg langs de kust en vanuit Noord via een bochtige, geasfalteerde weg die gemarkeerd wordt door witte kruisen. De kruisen zijn beschreven met gebeden en bijbelteksten.