Bars en clubs

Als de zon is ondergegaan komt swingend Aruba tot leven. Wil je het strand liever niet verlaten, dan kun je van hotel naar hotel wandelen om een bar of eetgelegenheid van je gading te zoeken. Er is altijd wel ergens happy hour (meestal rond 17.00 uur met drankjes voor de helft van de prijs), een themafeest of speciaal buffet gaande.

Lokale en buitenlandse entertainers treden op en dansers en steelbandmuzikanten leren toeschouwers de limbo en de vuurdans.

In Oranjestad zitten diverse leuke kroegen en clubs waar je op het ritme van salsa-, jazz- en popmuziek de tropennacht kunt doorbrengen. Ook in bars en restaurants is een paar avonden per week live entertainment gebruikelijk. Bezoek een theatershow of de bioscoop, maak een dinercruise, zing je schor in een feestbus of laat de dollars rollen in een van de casino’s. En mocht al die drukte je te veel zijn, dan kun je altijd nog een nachtduik maken of genieten van een mooie zonsondergang en sterrenhemel aan een verlaten strand.

Wil je weten wat er allemaal gaande is in het uitgaansleven, kijk dan in gratis bladen als Aruba Today, Island Temptations, Aruba Nights, Aruba Experience, Aruba Events en het trendy Aruba Ta Hot.

De bars van Oranjestad trekken een gezellig gemengd publiek van Arubanen, (cruise)toeristen en Nederlandse expats en stagiaires. Menige bar ‘down town’ investeert in live entertainment, veel drank en harde muziek, karaoke en andere vrolijkheid. Bij sommige begint het ‘happy hour’ al om 16 uur. Andere bars, zoals die in de hotels, zijn meer ingetogen. Discotheken en clubs zijn ook te vinden in Oranjestad.

In het stampvolle Euphoria onder de gouden koepel bovenin Royal Plaza komt een jong publiek dat houdt van keiharde hip hop en trance. Intiemer zijn danscafé Bahia in de Weststraat en Jimmy’s Place, Kruisweg 15, met een gemixed hetero/homo-publiek. Doorsnee toeristen komen er nauwelijks, wel de trendy Arubaanse en Nederlandse jongeren.

Voor de meeste adressen geldt dat het er pas na middernacht tot leven komt en het er alleen in het weekend druk is.

Mojito’s

Voor latinmuziek en kaleidoscopische cocktails in kokosnoten ga je naar Mojito’s in Oranjestad, Royal Plaza, 2e verdieping, 9583 3632. Het is een hippe tent in tropische feestkleuren en geschilderde papegaaien en trekt een jong publiek. Alles draait hier om kijken en bekeken worden.

Caribbean Store, Palm Beach 13-a, tel. 586 5544

Een populaire en drukke hangout (een rumshop wordt het genoemd) van lokale mensen of mensen die het eiland wat beter kennen. In deze eenvoudige maar altijd gezellige openluchtbar kun je de werkweek vrolijk afsluiten en de vrijdagavond vrolijk te starten. Dus veel bier en rum.

Garufa Cigar & Cocktail Lounge Wilhelminastraat 63, tel. 582 7205.

Een elegante, relaxte plek voor een aperitief of digestief onder begeleiding van jazz, pop- of salsamuziek. En een goede Cubaanse sigaar natuurlijk. Iedere avond live optredens van lokale bands. Je kunt er een keuze maken uit vijftig verschillende margarita’s en diverse soorten champagne, de collectie sigaren is indrukwekkend en beschutte ‘love seats’ onder kroonluchters maken een gesprek mogelijk. Garufa is eigendom van de mensen die ook restaurant El Gaucho aan de overkant beheren.

Señor Frog’s Pretpub en restaurant op de oude locatie van Carlos ‘N Charlie’s, nu op de eerste verdieping, Weststraat 3.

Hier is altijd wat te beleven: muziek, live shows en party’s. Nog steeds gaan de margarita’s per ‘yard’ over de toonbank en wordt er rond lunchtijd al op de bar gedanst.

Grand Café Tropical

Gezellig in Renaissance Market Place, tel. 582 8577.

www.grandcafetropical.com 

 Waar de koffie uitstekend is en de live muziek altijd goed. Op verschillende dagen in de week is er iets te doen, van latin jazz jam-sessies tot salsa dansles. Bijna iedere avond is jong en oud er op de dansvloer te vinden.

Cuba’s Cooking

Ook in Renaissance Market Place is Cuba’s Cooking te vinden, een club in art-decostijl met een dansvloer en naar eigen zeggen de beste mojitos van het eiland. tel. 588 0627

7West

Tegenover de Royal Plaza Mall in het centrum van Oranjestad is 7West , een restaurant en nachtclub in één. Hier treden regelmatig dj’s vanuit de hele wereld op. Weststraat 7. tel. 588 9983

Nikky Beach

Via een zandpad is deze trendy club bij Surfside Beach bereikbaar, L.G. Smith Blvd. 1, tel. 582 0153, aan de oostkant van Oranjestad.

Populaire plek, je kunt er eten en drinken en op of rond de grote loungebeddem op het strand liggen.

MoomBa Beach

Naast Holiday Inn ligt deze vrolijke, ontspannen strandbar waar je de hele dag door tot ’s avonds met je voeten in het zand laat kunt eten, drinken en loungen. 

Bingo!

Een gezellige bar/café met een vast, internationaal publiek, waaronder veel Nederlanders. Zie ook restaurants. Palm Beach 6D Noord. tel. 586 2818

Café 080

Bar van twee Nederlanders die er dan ook een echt Hollandse bar met echt Hollandse snacks van gemaakt hebben. Noord 90. tel. 737 3555

The Sopranos Bar

Tussen de hoge hotels aan Palm Beach ligt the Sopranos Piano Bar waar live muziek te horen is en je lekker aan de bar kunt zitten. Palm Beach. tel. 586 8622

Café Rembrandt

Populaire restaurant/bar met live muziek bij Palm Beach. Palm Beach 55. tel. 586 4747

Charlie’s Bar & Restaurant, San Nicolas

Charlie’s Bar is een begrip op Aruba. Het is dé ‘hangout’ van San Nicolas en voor velen de enige reden om naar de ‘Village’ te rijden. Ga wanneer je San Nicolas binnenrijdt rechtsaf vóór het Valero-benzinestation. Meer over Charlie’s in bezienswaardigheden. Zeppenfeldstraat 56, San Nicolas, tel. 584 5086.

Vlakbij Charlie’s vind je de Chesterfield Night Club. In San Nicolas werken ook veel meisjes van plezier, die hier heel poëtisch ‘vlinders’ (barbulete) worden genoemd.

Andere onderwerpen

 • Golf

  Golfbaan op Aruba
  Tierra del Sol, Malmokweg, tel. 586 0978; www.tierradelsol.com is de meest vooraanstaande golfbaan van Aruba.De baan maakt deel uit van een groot complex met...
 • Klimaat

  Een zonnige dag op het Manchebo Beach op Aruba.
  Aruba heeft een paradijselijk, haast verslavend klimaat. De zon schijnt het hele jaar en de luchtvochtigheid is laag (gemiddeld 75%). Het betreft een stabiel...
 • Mooiste stranden: Aruba

  De stranden van Aruba
  Aruba’s stranden zijn legendarisch. Het zijn zo’n beetje de mooiste, schoonste en breedste stranden van het Caribisch gebied. Met poederachtig wit zand, gelegen...
 • Wind- en kitesurfen

  Kitesurfer
  Dankzij de sterke noordoostpassaat die vrijwel continu waait en de aangename watertemperatuur staat Aruba internationaal bekend als windsurfparadijsje. De...