Folklore

Een aardige gelegenheid om kennis te maken met de Arubaanse folklore is het Bonbini-festival (bonbini betekent ‘welkom’), dat elke dinsdagavond plaatsvindt op de binnenplaats van Fort Zoutman (18.30-20.30 uur, toegang US$3).

Het betreft een show met muziek, dans en traditionele kostuums en authentieke hapjes, aan elkaar gepraat door een lokale entertainer. Uiteraard wordt het publiek gevraagd om mee te dansen. De entourage is sober, maar je hoort er wel authentieke muziek zoals de Antilliaanse wals, polka, dansa, mazurka en tumba, muziekstijlen die je zelden in de hotelshows zult tegenkomen.

Ook het carnaval komt aan bod. Het is een van de weinige echte Arubaanse cultuuruitingen die je tijdens je vakantie kunt meemaken.

Arubaanse cultuurminnaars gaan naar Cas di Cultura Vondellaan 2, tel. 582 1010, een modern cultureel centrum annex theater (220 stoelen) voor balletvoorstellingen, concerten, films en toneelstukken, vooral blijspelen.

Er treden ook amateurgezelschappen op en de zalen worden gebruikt voor lezingen en cursussen op het gebied van beeldende kunst en muziek. De agenda van Cas di Cultura is te vinden op www.casdicultura.aw.

In San Nicolas wordt elke vrijdagavond het straatfeestje San Nefete gehouden met muziek, een talentenjacht en stalletjes met kunstnijverheid en lekkere hapjes.

Andere onderwerpen

 • Golf

  Golfbaan op Aruba
  Tierra del Sol, Malmokweg, tel. 586 0978; www.tierradelsol.com is de meest vooraanstaande golfbaan van Aruba.De baan maakt deel uit van een groot complex met...
 • Klimaat

  Een zonnige dag op het Manchebo Beach op Aruba.
  Aruba heeft een paradijselijk, haast verslavend klimaat. De zon schijnt het hele jaar en de luchtvochtigheid is laag (gemiddeld 75%). Het betreft een stabiel...
 • Mooiste stranden: Aruba

  De stranden van Aruba
  Aruba’s stranden zijn legendarisch. Het zijn zo’n beetje de mooiste, schoonste en breedste stranden van het Caribisch gebied. Met poederachtig wit zand, gelegen...
 • Wind- en kitesurfen

  Kitesurfer
  Dankzij de sterke noordoostpassaat die vrijwel continu waait en de aangename watertemperatuur staat Aruba internationaal bekend als windsurfparadijsje. De...