Golf

Golfbaan op Aruba
Golfbaan op Aruba

Tierra del Sol, Malmokweg, tel. 586 0978; www.tierradelsol.com is de meest vooraanstaande golfbaan van Aruba.

De baan maakt deel uit van een groot complex met resort, spa en country club. De golfbaan (geopend vanaf 7 uur, laatste tee time 14.30 uur) is fraai gelegen op het noordwestpuntje van het eiland bij de California-vuurtoren. Het terrein, te midden van rotsplateaus en moerassen, is ontworpen door de Robert Trent Jones II Groep. Zij staat bekend om haar natuurvriendelijke aanpak en werkt met irrigatie van de fairways door middel van gerecycled afvalwater.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de passaatwind, maar de spelers worden toch nog wel eens verrast door een windvlaag. De baan is mooi geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Bij verschillende holes zijn zoutwaterpoelen waar tropische vogels rondscharrelen en ook de geit is geen ongewone verschijning bij Tierra. Ze zijn welkom, want ze houden het gras kort.

Na het parcours kunnen golfers uitblazen in het clubhuis of het exclusieve restaurant Ventanas del Mar, met panorama-uitzicht op de golfbaan. Er zijn veel toernooien bij Tierra del Sol, voor zowel amateurs als profs.

Een tweede 9- en 18-holes golfbaan, The Links, ligt bij het Divi Beach Resort, J. E. Irausquin Blvd.93; www.divigolf.com.

Deze strakke, moderne golfbaan heeft alle denkbare faciliteiten, inclusief accommodatie in luxueuze villa’s en restaurant.

Na sluiting van de raffinaderij en met de komst van Tierra del Sol was er geen geld meer voor onderhoud - de Aruba Golf Club raakte bijna vergeten. Tegenwoordig maken lokale golfers en een enkele toerist er echter weer volop gebruik van. Zij waarderen de woestijnachtige omgeving, de informele sfeer en de lage prijzen. Regelmatig signaleren golfers de zeldzame holenuil die hier ook graag vertoeft.

Geopend di. t/m zo. vanaf 8 uur, laatste tee-off om 13.00 uur voor 18 holes, toernooien in het weekend.

Andere onderwerpen

 • Klimaat

  Een zonnige dag op het Manchebo Beach op Aruba.
  Aruba heeft een paradijselijk, haast verslavend klimaat. De zon schijnt het hele jaar en de luchtvochtigheid is laag (gemiddeld 75%). Het betreft een stabiel...
 • Mooiste stranden: Aruba

  De stranden van Aruba
  Aruba’s stranden zijn legendarisch. Het zijn zo’n beetje de mooiste, schoonste en breedste stranden van het Caribisch gebied. Met poederachtig wit zand, gelegen...
 • Wind- en kitesurfen

  Kitesurfer
  Dankzij de sterke noordoostpassaat die vrijwel continu waait en de aangename watertemperatuur staat Aruba internationaal bekend als windsurfparadijsje. De...