Kinderen

Kinderen zijn gek op zee, zon en zand dus wat is er fijner dan een eiland waar dat allemaal in ruime mate voorhanden is. Aruba is in alle opzichten gezins- en kindvriendelijk. De hotels en stranden zijn schoon, het zeewater bij de hotels veilig en de kwaliteit van het eten hoog.

Kinderactiviteiten zijn er volop en zoek je een oppas dan kan dat ook geregeld worden. Bij de meeste bezienswaardigheden en activiteiten betalen kinderen tot 12 jaar de helft van de prijs. Kinderen jonger dan twee jaar betalen voor een vliegticket 10% van het volwassenentarief of alleen administratiekosten. Ze krijgen dan geen eigen stoel.

Kinderen van twee tot twaalf jaar krijgen circa 30% korting op lijndiensttarieven. Zij krijgen wel een eigen stoel en mogen net zoveel bagage meenemen als een volwassene. Voor chartervluchten gelden andere regels en tarieven.

De meeste maatschappijen leveren service aan kleine reizigers in de vorm van babybedjes en kindermaaltijden. Je moet dit wel bij reservering aanvragen.

In elk vliegtuig is minimaal één toilet met een uitklapbare ‘commode’. Buggy’s mogen meestal mee tot aan de gate waarna ze in het ruim verdwijnen. Neem in de handbagage wat speelgoed en boekjes mee, drinken en reservekleertjes.

Oudere kinderen zullen veel plezier hebben van een computerspelletje of MP3-speler. Oorklachten zijn te voorkomen door je kind tijdens het dalen iets te drinken te geven of een snoepje om op te zuigen. Jonge baby’s hebben meestal nog geen last van drukverschillen, tenzij ze verkouden zijn. Een neusspray voor baby’s kan dan uitkomst bieden.

Met jonge kinderen is Palm Beach een goede keuze, omdat de hotels direct aan het overzichtelijke strand staan en het zeewater rustig is. Kinderen krijgen overal korting op accommodaties en vaak slapen kinderen gratis op de kamer van de ouders of er zijn speciale familiekamers.

Alle grote hotels hebben een speeltuintje op het terrein, een apart kinderzwembad, een oppasservice en een activiteitenprogramma. De meeste hotelrestaurants hebben een kindermenu en er zijn altijd wel een paar kinderstoelen binnen handbereik. Je kunt natuurlijk ook overwegen om een appartement of villa te huren. Je bent dan onafhankelijker en hebt de beschikking over een eigen keuken.

Babyvoeding (Nutricia, Nutrilon, Olvarit) en wegwerpluiers (Pampers, Huggies) zijn te koop in de grote supermarkten ten westen van Oranjestad.

Zoek je een oppas: www.arubababysitting.com.

Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon en ze verbranden snel, zelfs door kleding heen. Omdat ze veel op het strand en in het water zullen zijn, is vooral voor hen een waterproof sunblock noodzakelijk, evenals een hoedje of pet. Baby’s en peuters kunnen het best zoveel mogelijk in de schaduw blijven.

Voor iets oudere kinderen is er speciale UV-werende (zwem)kleding in de handel (buitensportzaak). Plastic schoentjes of kunststof sandalen zullen ook van pas komen, sommige brandingen zijn zijn bezaaid met stenen.

Talkpoeder houdt de huidplooien droog en geeft verkoeling. Wees erop bedacht dat kinderen veel sneller uitdrogen dan volwassenen en laat ze veel en regelmatig drinken.

 • Golf

  Golfbaan op Aruba
  Tierra del Sol, Malmokweg, tel. 586 0978; www.tierradelsol.com is de meest vooraanstaande golfbaan van Aruba.De baan maakt deel uit van een groot complex met...
 • Klimaat

  Een zonnige dag op het Manchebo Beach op Aruba.
  Aruba heeft een paradijselijk, haast verslavend klimaat. De zon schijnt het hele jaar en de luchtvochtigheid is laag (gemiddeld 75%). Het betreft een stabiel...
 • Mooiste stranden: Aruba

  De stranden van Aruba
  Aruba’s stranden zijn legendarisch. Het zijn zo’n beetje de mooiste, schoonste en breedste stranden van het Caribisch gebied. Met poederachtig wit zand, gelegen...
 • Wind- en kitesurfen

  Kitesurfer
  Dankzij de sterke noordoostpassaat die vrijwel continu waait en de aangename watertemperatuur staat Aruba internationaal bekend als windsurfparadijsje. De...