Mooiste stranden: Aruba

De stranden van Aruba
De stranden van Aruba, ©David Stanley from Nanaimo, Canada

Aruba’s stranden zijn legendarisch. Het zijn zo’n beetje de mooiste, schoonste en breedste stranden van het Caribisch gebied. Met poederachtig wit zand, gelegen aan een transparante zee in allerlei tinten blauw en turkoois lijken ze geplukt uit een reclamefolder. Lang zijn ze ook: wie wil kan op blote voeten bijna ononderbroken van het Tamarijn-hotel aan Druif Beach naar het Mariott bij Palm Beach lopen, een wandeling van tweeënhalf uur. Prettig is dat je als strandgenieter niet voortdurend door verkopers wordt lastiggevallen.

De populairste stranden, met daaraan open beach bars en watersportloketten, liggen in de schaduw van grote hotels ten noordwesten van Oranjestad, maar velen vinden de verlaten strandjes aan de noord- en oostkust minstens zo mooi. Ongestoord kun je er genieten van de rust, de aanstormende golven en pelikanen die het water induiken, op jacht naar vis.

Snorkelaars gaan graag naar de stranden nabij de California-vuurtoren, Mangel Halto en Baby Beach terwijl wind- en kitesurfers Hadicurari (Fisherman’s Hut) ten noorden van Palm Beach verkiezen, het windsurfwalhalla van Aruba.

Alle stranden op het eiland zijn openbaar, dus vrij toegankelijk voor iedereen. Ligstoelen en palapa’s (parasols met rieten dak) zijn echter voorbehouden aan hotelgasten.

Exclusief voor hotelgasten is het Renaissance Island waar hotelgasten van het Renaissance Hotel per bootje naartoe worden gevaren en ongestoord de hele dag kunnen zwemmen, snorkelen, eten, drinken en zonnebaden.

Niet-hotelgasten betalen $75 voor een bezoek van eenn dag aan het eiland. Touroperatopr De Palm-eilandtours heeft ook een eigen eiland voor zon, zee en vermaak(watersporten), dit is per boot bereikbaar vanaf de pier van de Aruba Nautical Club (achter de WEB fabriek).

Een dagje op De Palm Island kost vanaf $708 inclusief drankjes en (buffet) eten, exclusief speciale watersportactiviteiten, zoals snuba.

Andere onderwerpen

 • Golf

  Golfbaan op Aruba
  Tierra del Sol, Malmokweg, tel. 586 0978; www.tierradelsol.com is de meest vooraanstaande golfbaan van Aruba.De baan maakt deel uit van een groot complex met...
 • Klimaat

  Een zonnige dag op het Manchebo Beach op Aruba.
  Aruba heeft een paradijselijk, haast verslavend klimaat. De zon schijnt het hele jaar en de luchtvochtigheid is laag (gemiddeld 75%). Het betreft een stabiel...
 • Wind- en kitesurfen

  Kitesurfer
  Dankzij de sterke noordoostpassaat die vrijwel continu waait en de aangename watertemperatuur staat Aruba internationaal bekend als windsurfparadijsje. De...