Trouwen op Aruba

Aruba is niet alleen een ideale huwelijksreisbestemming, je kunt er ook trouwen. En wat is er nu romantischer dan ‘ja’ zeggen op een tropisch eiland? Het Amerikaanse tijdschrift Modern Bride plaatst Aruba zelfs op de vijfde plaats in het rijtje beste huwelijksreisbestemmingen in de wereld (op nummer één staat Aloha op Hawaï).

Diverse Nederlandse touroperators verkopen volledig verzorgde trouw- en huwelijksreisarrangementen, met welkomstcadeau en fotosessie op een romantische locatie.

Bij een trouwerij vindt het burgerlijk huwelijk plaats in het gemeentehuis van Oranjestad (woensdag t/m zaterdag), desgewenst gevolgd door een kerkelijke ceremonie.

Voor de receptie of het feest erna kun je kiezen voor het strand, een privé-zeilcruise of een hoteltuin met tropische vegetatie. Veel restaurants hebben een aparte zaal voor huwelijksbanketten zodat het bruidspaar en de genodigden in alle privacy kunnen feesten. Daarna geniet je van een welverdiend verblijf in een van de luxe resorts.

De Arubanen doen er ter plaatse alles aan om je op de mooiste dag van je leven letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten.

Bij ‘accomodaties’ vind je de aangewezen organisatoren van huwelijksreizen, wil je het allemaal zelf organiseren (dit wordt echter niet aanbevolen in verband met de administratieve rompslomp) neem dan contact op met de Burgerlijke Stand van Aruba, Schoolstraat 2, Oranjestad, tel. 297-583 4400, pivaruba@setarnet.aw.

Formulieren voor de aanvraag van een huwelijksceremonie zijn te downloaden van www.aruba-travelguide.com/vacations/weddings/index.html.

Diane Keijzer tel. 586 2866; www.keijzerphoto-aruba.com is Aruba’s vooraanstaande trouwfotografe.

NB: Aruba en de Nederlandse Antillen erkennen het homohuwelijk niet. Een dergelijk huwelijk kan daarom (nog) niet op de eilanden worden gesloten.

Andere onderwerpen

 • Golf

  Golfbaan op Aruba
  Tierra del Sol, Malmokweg, tel. 586 0978; www.tierradelsol.com is de meest vooraanstaande golfbaan van Aruba.De baan maakt deel uit van een groot complex met...
 • Klimaat

  Een zonnige dag op het Manchebo Beach op Aruba.
  Aruba heeft een paradijselijk, haast verslavend klimaat. De zon schijnt het hele jaar en de luchtvochtigheid is laag (gemiddeld 75%). Het betreft een stabiel...
 • Mooiste stranden: Aruba

  De stranden van Aruba
  Aruba’s stranden zijn legendarisch. Het zijn zo’n beetje de mooiste, schoonste en breedste stranden van het Caribisch gebied. Met poederachtig wit zand, gelegen...
 • Wind- en kitesurfen

  Kitesurfer
  Dankzij de sterke noordoostpassaat die vrijwel continu waait en de aangename watertemperatuur staat Aruba internationaal bekend als windsurfparadijsje. De...