Vanuit de Pacific

De goedkoopste vliegverbinding vanuit de Pacific was die tussen Darwin en Kupang. Hij was in de tachtiger en negentiger jaren populair bij budgetreizigers. Darwin ligt in het uiterste noorden van Australië en Kupang ligt op het eiland Timor, in Oost-Indonesië. Een enkele reis kostte je ongeveer € 150, door de korte afstand. Deze vliegverbinding is in 2008 geschrapt, maar er zijn nu plannen hem weer in ere te herstellen!

Vanuit Timor maak je vervolgens een heel interessante tocht over de Indonesische eilanden Flores, Sumbawa, Lombok, Bali en Java. Vanuit Jakarta, op het eiland Java, kun je twee kanten op. Je kunt per schip naar Tanjung Pinang varen, op enkele uren afstand van Singapore. Of je kunt doorreizen naar het noorden van Sumatra, van waaruit je per schip naar Penang (Maleisië) oversteekt.

Verder zijn Sydney en Melbourne de beste plekken om rond te kijken voor redelijk geprijsde tickets richting Azië. Een vlucht naar Bangkok, Singapore of Manilla zal je vanaf circa € 400 kosten, terwijl je soms al voor € 300 naar Denpassar kunt vliegen. Deze tarieven zijn des te voordeliger als je bedenkt dat je tijdens de vlucht ook het complete Australische continent oversteekt.

Voor de rest zijn er vrijwel geen goedkope vluchten vanuit de Pacific mogelijk. Dit gebied is in principe geen goede plaats voor het krijgen van goedkope tickets. Je kunt beter in Thailand, Maleisië of Singapore een retourticket naar Australië en/of Nieuw-Zeeland aanschaffen. Of je koopt in Los Angeles een Transpacific ticket naar Singapore of Bangkok, met stop-overs op eilanden in de Grote Oceaan, in Nieuw-Zeeland en in Australië.