Andere eilanden

De buureilanden


De buureilanden Curaçao en Aruba liggen op korte vliegafstand van Bonaire (Curaçao 15 minuten, Aruba 30 minuten). Ze hebben elk een geheel eigen karakter.
 
Aruba heeft lange stranden met wit, zacht zand en is vooral een geliefde bestemming van Amerikaanse (cruise)toeristen.
 
Curaçao is het grootste eiland van de ABC. Het heeft een paar mooie baaien en stranden en een rijke cultuurhistorische erfenis. Op sommige plaatsen, zoals in de hoofdstad Willemstad dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed heeft Curaçao nog een vrij Nederlands karakter.
Het bekende rijtje gevelwoningen in pasteltinten aan de kade is waarschijnlijk het meest gefotografeerde plekje van de Antillen.
 
Ruim 900 km naar het noorden liggen nog drie stukjes Nederland: St.-Maarten (dat voor de helft Frans is), St.-Eustatius en Saba. St-Maarten is een populaire strandbestemming terwijl de andere twee S-eilanden het moeten hebben van hun natuurschoon.
 
Vooral Saba is prachtig groen en heeft mooie duik- en snorkelplekjes. Neem voor een- of meerdaagse georganiseerde tours naar deze eilanden vanaf Bonaire contact op met een van de reisbureaus in Kralendijk zoals Bonaire Tours and Vacations, tel. 717 8778, info@bonairetours.com.