Restaurants

De restaurants in en rond Kralendijk hebben een gevarieerde, internationale kaart met Caribische accenten. Sommige zijn gespecialiseerd in de Italiaanse, Indonesische of Zuid-Amerikaanse keuken. De sfeer is overal informeel – speciale kleding is nergens nodig, alhoewel badkleding ongewenst is – en meestal kun je zowel binnen als buiten eten.

De prijs-kwaliteitsverhouding is over het algemeen goed, al zijn de restaurants aan de boulevard iets prijziger. Voor een diner van twee of drie gangen in een gemiddeld restaurant betaal je inclusief een drankje $ 35 p.p. De Antilliaanse keuken is verreweg de meest betaalbare. Bij een eenvoudig krioyo restaurant of bij een snèk eet je voor zo’n $ 8 p.p.

Je kunt afrekenen met Amerikaanse dollars en meestal ook met een creditcard. (niet in snèks of eenvoudige restaurants) Servicekosten en tax zijn meestal niet maar soms wel bij de prijzen inbegrepen. Dit staat duidelijk op de kaart vermeld. Een fooi (10-15%) wordt op prijs gesteld, het bedienend personeel verdient niet veel, dus is zeker blij met elke fooi. In het hoogseizoen is reserveren gewenst. De meeste restaurants zijn één dag in de week gesloten en vele ook op feestdagen. www.bonairedining.com

Dit is een selectie van aanbevolen restaurants op het eiland, in alle prijscategorieën. Wijzigingen voorbehouden, want niets is zo veranderlijk als de horeca.

Bambu

Kaya C.E.B. Hellmund 17. tel. 717 4166. www.bambubonaire.com. Goed restaurant in gerestaureerd tropisch huis aan het zuidelijk deel van de boulevard van Kralendijk. Frans-meditterane keuken, redelijke prijzen, voorgerecht vanaf $ 9, hoofdgerecht $ 20. Goede en betaalbare wijnen, prettige bediening. Dinsdags gesloten.

Boudoir

Royal Palm Galeries tel. 717 4321. Lekkere plek voor ontbijt, lunch en een laat middagdrankje. Met goede koffie, heerlijke cake, salads en broodjes en vriendelijke bediening. ‘s Avonds gesloten.

Cai ( op zondag) Deze strandtent is een en al gezelligheid op zondag. Vaak is er livemuziek, soms van verschillende groepen, en de lokale bevolking zoekt elkaar op. De keuken is eenvoudig, maar prima, de vis komt vers uit zee en wordt gewoon met rijst of frieten op een plastic bord geserveerd. Veel sfeer, erg leuke plek voor weinig geld.

Capriccio

Kaya Isla Riba 1, tel. 717 7230. Lunch en diner. www.emporiocapriccio.com. Prima Italiaan met heerlijke pizza’s, pasta’s en andere gerechten. Het terras is klein en lawaaiig omdat het pal aan de hoofdstraat van het eiland ligt. De wijnkaart is adembenemend, ook qua prijzen (echte wijnliefhebbers nemen een creditcard mee!) Dinsdags gesloten.

Casablanca J.A. Abraham Boulevard 6, tel. 717 4433; www.restaurantcasablanca.com. Lunch en diner. Voor de oprechte vleesliefhebber, want heel veel grote, Argentijnse spareribs en steaks. Ook gamba’s en calamaris. Probeer de befaamde mixed grill for two en de pittige chimichurri-saus. Maandags gesloten.

China Nobo

Kaya Andres A. Emerenciana 4. tel. 717 8981. Kantonees restaurant met lokaal een goede naam, ook lokale keuken, in de wijk Niki Boko. Zeer betaalbaar, gerechten onder de $ 10. Lunch en diner, ook afhaal. Alle dagen geopend.

City Café

Kaya Grandi, tel. 717 8286; www.mainstreetbonaire.com/city.html. City Café, tegenover het marktgebouwtje aan de boulevard, is een drukke ontmoetingsplek op het eiland. Vooral happy hour, van 17.30 tot 18.30 uur (twee drankjes voor de prijs van één) is drukbezocht, maar ook voor lunch en diner, binnen en op het terras.

La Guernica

Kaya Bonaire 4c. tel. 717 5022 www.laguernica.com. Lekker en leuk tapasrestaurant aan de boulevard met kleine en grotere hapjes. Sfeervol verlicht, aardige bediening.

It Rains Fishes

Kaya Jan N.E. Craane 24, tel. 717 87080; www.itrainsfishesbonaire.com. Vrolijk gekleurd restaurant bij de Nautico-pier. Internationale kaart ontbijt, lunch en diner. Niet goedkoop. Voorgerecht plm. $ 11 en hoofdgerecht $ 24. Het is er druk en gezellig, de kwaliteit van het eten wisselt nogal, maar de locatie is perfect. Zondags gesloten.

Karel’s Bar

Kaya Craane (promenade) 12, tel. 717 8434. www.karelsbeachbar.com. Dagelijks geopend van 11 uur ’s morgens tot 2 uur ’s nachts. Deze bar op palen in het water, is dé plek waar duikers, zeilvaarders, toeristen en eilanders elkaar ontmoeten. Eenvoudig eten en hapjes . Ernaast ligt een aanlegsteiger met aan het eind Karel’s Snackbar. In de weekenden is er muziek op de pier en wordt er gedanst.

La Luna

Kaya C.E.B. Hellmund 16, tel. 717 2370, www.lalunabonaire.com. Ben je alle vrolijke Caribische en latinmuziek een beetje beu, ga dan naar ‘easy listening restaurant’ en ‘late night bar’ La Luna. Dit sfeervolle, uit hout opgetrokken pandje ligt aan de boulevard, honderd meter ten zuiden van het fort. Op de kaart uitstekend bereide vis- en vleesgerechten en lekkere toetjes. Gesloten op dinsdag en woensdag.

Kontiki Beach Club

Kaminda Sorobon 64, tel. 717 5369/68. www.kontikibonaire.com. Maak je een rondje over Zuid-Bonaire of ga je kajakken in de mangroven, dan is dit het leukste adres voor een goede lunch of een stevig diner. Gelegen aan Lac Bay, met vriendelijke bediening en mooi terras. Gevarieerde kaart voor ontbijt, lunch en diner en bijkomen onder een parasol op het bijbehorende strandje. Goede prijzen, voorgerecht plm. $ 7, hoofdgerecht tot $ 20. Alle dagen geopend. Ook appartementen.

Maicky Snack

Dicht bij Kaminda Sorobon. Eenvoudige en populaire snèk, midden in de mondi, op tien minuten rijden van Kralendijk. Met authentieke creoolse gerechten, zoals papaya stobá, kabritu (geit), funchi (maïsmeelgerecht), yambo (okra) en zelfs sopi mondongo (ingewanden). Geopend op alle dagen voor lunch, geen diner. Op zondag keuken open tot 16.30 uur.

Richard’s Restaurant

J.A. Abraham Boulevard 60, tel. 717 5263. www.richardsofbonaire.com. Aan de kustweg tussen Kralendijk en het Plaza Resort. Wit gedekte tafeltjes op een romantisch terras pal boven het water vanwaar je een mooi uitzicht op Kralendijk hebt. Caribisch-Amerikaanse keuken, veel vis maar ook vlees.

Rose’s Inn, Rincon

Kaya Guyaba 4. tel. 717 6420. Gezellige openluchtbar en restaurant in het oudste dorp van het eiland. Met een uitstekende krioyo keuken en aangename prijzen. Inmiddels is de reputatie van deze herberg ook over de grens bekend, er komen naast lokale mensen ook veel toeristen. Alleen lunch. Woensdags gesloten.

Sense

Abraham Boulevard, naast Tropical Inn. tel. 7176666. www.bonairesense.com. Nieuw en modern restaurant met een apart barretje, pal tegenover de ingang van Plaza Hotel. Voor zowel ontbijt, lunch als diner. Met livemuziek op zondag en een prettige kaart. Alle dagen geopend.

Wil’s

Kaya E.L. Gerharts 9. tel. 717 6616. Mooi, oud huis met sfeervolle, tropische tuin en verfijnde menukaart met Caribische en Zuid-Amerikaanse invloeden. Met kunst aan de muur en een uitgebreide cocktail- en wijnkaart. Niet goedkoop, $ 8 voor een voorgerecht en $ 20 voor een hoofdgerecht. Binnen geen airco, maar ventilatoren, dus soms wel erg warm, de tuin is een betere optie. Alleen diner. Zondags gesloten.

Zeezicht en Skina Krioyo

Kaya Jan N.E. Craane 12. tel. 7171 8434. Het klassieke restaurant, het oudste van het eiland, van dezelfde eigenaar als Karel’s Bar. Met internationale kaart en typisch Antilliaanse gerechten, zoals keshi yena en stoba in een meer aangeklede versie. Oude, houten stoelen en ook verder een nostalgische inrichting, boven een mooi uitzicht over zee, de locatie is de belangrijkste troef. Niet goedkoop. Ontbijt, lunch en diner. Alle dagen geopend. Het ernaast gelegen zusje Skina Krioyo van dezelfde eigenaar serveert, zoals de naam al doet vermoeden, creoolse gerechten voor een prima prijs. Gezellig openluchtrestaurant.

Andere onderwerpen

 • Aankomst

  Flamingo Airport op Bonaire
  In het vliegtuig krijg je een douaneformulier uitgereikt dat je moet invullen. Het onderste deel wordt bij aankomst in het paspoort gestopt en er bij vertrek...
 • Accommodatie

  Coco Palm Garden
  Bonaire heeft accommodaties naar alle wensen en budgetten, van eenvoudig tot luxe. Veel bekende hotels en appartementen hebben zeezicht en liggen aan de westkust...
 • Autohuur

  Straat van Bonaire
  Bonaire is klein en het is niet noodzakelijk om je hele vakantie over een auto te beschikken. In Kralendijk kom je met de fiets al een heel eind. Maar als je wat...
 • Bagage

  Bagage op het vliegveld van Bonaire
  Bij een transatlantische vlucht mag je in de economyclass max. 20 kilo bagage meenemen. Ook aan het gewicht en de afmetingen van de handbagage worden grenzen...
 • Beste reistijd

  De reistijd kan van grote invloed zijn op uw vakantie
  Voor wat betreft het klimaat zijn er geen slechte periodes. Het koudst is het in januari en februari, maar dan is het nog steeds warm. Regen valt er vooral in...
 • Bromfietsen, scooters en motoren

  Harley Davidsons (US$ 90 per dag) en quads zijn ook te huur op Bonaire
  Scooters (mopeds) en bromfietsen zijn ideale vervoermiddelen op Bonaire. Voor het huren van een scooter of bromfiets is een bromfiets- of motorrijbewijs vereist...
 • Captain Don, veertig jaar hart voor de natuur

  Zonsondergang bij de plek waar Captain Don vandaan kwam
  Kapitein Don Stewart is een prominente figuur op Bonaire, alom gerespecteerd. Hij wordt vaak de peetvader van de Bonaireaanse duikindustrie genoemd. Don, op zoek...
 • Clean up Bonaire!

  Het heldere water van Bonaire
  Duikcentra op Bonaire organiseren een driemaandelijkse zeeschoonmaakbeurt (Underwater Clean-Up), steeds op de tweede zaterdag van de maanden maart, juni,...
 • Cruises

  Cruiseschip voor de kust van Bonaire
  De explosief toegenomen belangstelling voor cruises in het Caribisch gebied is ook niet aan Bonaire voorbijgegaan, alhoewel het eiland vergeleken met...
 • Klimaat

  Een kerk te Kralendijk in het zonnige klimaat van Bonaire.
  Bonaire heeft een tropisch-aride klimaat en het is er het hele jaar heerlijk warm. De luchtvochtigheid is vrij laag en de altijd waaiende passaatwind zorgt voor...
 • Paardrijden

  Horse Ranch Bonaire
  Zuid-Amerikaanse paarden zijn te huur bij de Horse Ranch Bonaire van Kunuku Warahama. Je kunt ook georganiseerde tochten maken, bijvoorbeeld naar Cai, aan de...