Eten en drinken in Canada

In Canada zijn het eten en drinken vergelijkbaar met dat in West-Europa: aardappelen, vlees, groenten en boterhammen zijn heel gebruikelijk, hamburgers, pizza, spaghetti en andere pasta's zijn heel gewild. De smaak van de gemiddelde Canadees is wel wat zoeter en minder gepeperd. Typisch Canadees eten zijn steaks op de barbecue, in de Atlantische provincies en British Columbia veel vis, vooral zeekreeft, zalm en kabeljauw, in de prairies bizonvlees. Maar de vis en de bizon zijn in heel Canada verkrijgbaar. Op deze pagina's wat aanvullende informatie over Canadese gerechten en over binnenshuis en buitenhuis eten.

Onderwerpen

  • Canadese maple syrup

    Maple syrup aftappen, hier op Manitoulin Island in de Canadese provincie Ontario (foto Ronald de Lange)
    De Canadese esdoorn, de sugar maple, levert in het voorjaar maple syrup. In het Nederlands is dat suikerstroop, ahornsiroop of esdoornsiroop. Er is een grote...

Reacties

Wij gaan binnenkort naar Canada. I.v.m. een probleem met mijn nieren volg ik een dieet waarbij ik natrium beperkt moet eten. Daarnaast moet ik ook letten op de hoeveelheid kalium in mijn voeding. Mijn vraag is of ik daar in Canada ( wij gaan o.m. naar Vancouver ) in de restaurants mee uit de voeten kan. Ik zou het op prijs stellen hierover van u wat informatie te krijgen. Met vriendelijke groet, G. le Comte

Canada is een westers land en u kunt dus in de restaurants op dezelfde wijze terecht met uw vragen als in Nederland. Het is wel van belang dat u de Engelse woorden paraat heeft, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Zoutarm is welbekend, kaliumarm is lastiger (net als in Nederland).