Visum voor Canada

Voor het binnenkomen van Canada vanuit Nederland en België heb je geen visum nodig, wel een paspoort dat bij terugkeer nog geldig is. Ga je per vliegtuig, dan moet je je voor vertrek ook elektronisch melden bij de Canadese overheid. Daarvoor moet je via een website Electronic Travel Authorization aanvragen, ofwel een elektronische reistoestemming. Zie verder de pagina's over reisdocumenten en douanebepalingen.

Reacties

Geachte heer/mevrouw, vanaf half maart wil ik graag voor een halfjaar naar Canada (Rocky Mountians) om daar te gaan werken. Het aanvragen van een working holiday visum is helaas tot heden nog niet mogelijk. Het zal krap worden voor mij om dit voor mijn vertrekdatum (mijn vlucht heb ik al geboekt voor 11 maart) te realiseren. Vandaar dat ik voor de zekerheid mijn ticket net onder een half jaar gezet heb zodat ik ook als toerist het land mag betreden. Nu vraag ik mij af wat raadzaam is om aan te geven bij de douane in Canada. Optie 1: aangeven dat ik een working holiday visum heb aangevraagd maar dat ik hem nog niet heb, met risico dat ik hem niet krijg. Optie 2: aangeven dat ik als toerist het land wil gaan zien. Aansluitende vragen hierbij zijn hoeveel geld moet ik kunnen aantonen bij mij te hebben? Kunnen ze bij de douane zien dat ik een WHV heb aangevraagd? Alvast ontzettend bedankt voor uw reactie. Vriendelijke groeten, Larissa van der Wel

<p>Beste Larissa, beoordeel mijn antwoord over jouw work holiday visum Canada niet als een vaststaand feit, want het blijft interpretatie. Maar goed, dit gezegd hebbende denk ik dat er de volgende mogelijkheden &nbsp;zijn: Als je op een toeristenvisum naar Canada gaat, dan moet je je bij de douane bij het betreden van Canada ook opgeven als toeriste. Dit is namelijk feitelijk jouw status op dat moment. Spreken over de aanvraag van het werkvisum heeft geen zin, sterker nog de volgende vraag van de Canadese douane zal waarschijnlijk zijn: `Gaat u toch werken in Canada, want dat mag u niet', met mogelijke vervelende perikelen aan de Canadese grens tot gevolg. Als zij zouden kunnen zien dat u een aanvraag hebt ingediend, wat ik betwijfel, dan zegt u: `Ik ga nu als toerist, omdat ik wil kijken of werken in Canada in de toekomst voor mij een optie zou zijn'. Dat lijkt me een zeer legitiem antwoord. Het ontbreken van financiele middelen kunt u voor zijn door een goede (VISA-MastarCard) creditcard bij u te dragen. Dit is voor de douane voldoende. Verder is dit sowieso handig, omdat een creditcard veel gebruikt wordt voor betalingen of u eventueel een financiele zekerheid biedt (afhankelijk van de hoogte van het krediet). Overigens is het altijd verstandig om over voldoende middelen (en dit is voor een ieder verschillend) te kunnen beschikken in een ander land dan uw thuisland. Ik hoop dat u iets aan deze informatie heeft. Fijne reis!&nbsp;</p>

Hallo, hartelijk dank voor u antwoord. Is het na het verkrijgen van een toeristenvisum nog wel mogelijk om daarna een werkvisum te verkrijgen? Vriendelijke groeten, Larissa

<p>Beste Larissa, dit is goed &nbsp;mogelijk,omdat het een ander visum is met een andere status. Veel succes!</p>