Fruit, desserts, zoetigheden en lekkernijen
Veel postres (toetjes) bestaan uit fruit, helado (ijs), of gebak. IJs is in Chili erg populair en vaak heel lekker. Een maaltijd kun je ook afsluiten met een espresso of een yerba (kruidenthee). Uit het centrum en noorden van Chili met z'n zonovergoten klimaten komt een hele reeks van lekkere bekende en minder bekende (exotische) vruchten: naranja (sinaasappel), limon (citroen), kiwi, manzana (appel), pera (peer), cereza (kers), ciruela (pruim), melocoton (perzik), damasco (abrikoos), fresa (aardbei), uvas (druiven), mango, papaya, de kleine friszure nispero (mispel), chirimoya (een zoete grote vrucht met wit vruchtvlees en grote pitten; lekker met ijs), pepino (een sappige meloenachtige vrucht).
De Europese invloed vind je terug in de heerlijke tortas of kuchen bij de vele goed voorziene panaderías/confiterías (bak-kers/conditoreien): selva negra (schwarzwald), pie de limon (lemonpie), en de typisch Chileense torta de mil hojas ('duizendblaadjes'), een soort tompoes met manjar, een zoet product van gecondenseerde melk. Manjar en dulce de leche zijn erg populair in Chili en heerlijk op de boterham. De Duitse en Engelse invloed vind je terug in de gewoonte in vooral Zuid-Chili om 's?middags zogenaamde onces (letterlijk 11-uurtjes, zeg maar 'tea') te eten: koffie of thee met broodjes, koekjes en kuchen (gebak).
Eten en drinken
Rondreizen
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Patagonië en Paaseiland ontdek je het zuidelijke deel van Argentinië en Chili. Hier wandel je langs gletsjers,...
Rondreizen
Tijdens dit overland-avontuur door Chili en Argentinië ontdek je het zuidelijke deel van deze twee landen. In de Chileense wijnregio staat een...
Rondreizen
Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...