Kantooruren

Kantoren van overheid en bedrijfsleven hebben een werkweek van maandag tot en met vrijdag, hoewel sommige ook op zaterdag geopend zijn. De werkdag duurt ruwweg van 8.30 uur tot 17.00 of 18.00 uur, met een of twee uur lunchpauze ‘s middags. Veel musea zijn in het weekend open, en kiezen een of twee dagen door de week waarop ze gesloten zijn.

De meeste bedrijven, waaronder reisbureaus en banken, hebben dezelfde openingstijden, maar ze gaan niet dicht voor de lunch en zijn het hele weekend open. Dierentuinen en openbare parken volgen soortgelijke roosters.

Chinese restaurants sluiten soms aan het eind van de middag vóór de avonddrukte. Sommige restaurants en de meeste bars zijn tot laat in de avond open. Een toenemend aantal fastfoodrestaurants en winkels van benzinestations is 24 uur per dag geopend.

Andere onderwerpen

  • Eigen vervoer

    Vanuit de auto in China
    Hoewel bezitters van een internationaal rijbewijs en een verblijfsvergunning van meer dan een jaar bij de Bureaus voor Openbare Veiligheid een Chinees rijbewijs...
  • Visa

    Paspoort China
    Buitenlanders die China willen bezoeken hebben een visum nodig. Toeristen/familiebezoekvisa of “L”-visa zijn niet moeilijk om aan te komen. Aanvragers kunnen...