Praktische informatie China

De Himalaya in China
De Himalaya in China, ©Ronnie Rokebrand

Ga je op vakantie naar China? ?Heb je vragen over visum- en douaneregels, autoverhuur, en reismogelijkheden? Hier vind je alle benodigde en handige reisinformatie voor China. Zo ben je helemaal voorbereid.

Deze praktische China tips worden regelmatig nagelopen op juistheid en actualiteit.
We wensen je veel vakantieplezier!

Alarmnummers

Politie: 110
Brandweer: 119
Ambulance: 120

Onderwerpen

  • Eigen vervoer

    Vanuit de auto in China
    Hoewel bezitters van een internationaal rijbewijs en een verblijfsvergunning van meer dan een jaar bij de Bureaus voor Openbare Veiligheid een Chinees rijbewijs...
  • Visa

    Paspoort China
    Buitenlanders die China willen bezoeken hebben een visum nodig. Toeristen/familiebezoekvisa of “L”-visa zijn niet moeilijk om aan te komen. Aanvragers kunnen...

Reacties

Beste Landenexpert, ik wil graag naar Peking maar heb behoorlijk last van mijn luchtwegen. We weten wel dat de lucht daar niet goed is, dus ik zal niet langer dan een week blijven. Maar kunt u mij adviseren wat de beste periode is? Of anders gezegd, in welke tijd van het jaar is de lucht het minst vervuild?

Beste Paul, Luchtvervuiling is in Peking altijd een probleem. In de winter zijn er vaak erg lange perioden zonder neerslag, waardoor de uitlaatgassen en uitstoot van de industrieën in de lucht blijven hangen. In de lente en herfst regent het meer dan in de winter en vooral in de lente kan het hard waaien, waardoor de lucht regelmatig opgeschoond wordt. Je zou dus voorzichtig kunnen zeggen dat de kans op iets schonere lucht groter is in de lente en in de herfst. Fijne vakantie!