Werken op Gran Canaria

Tijdelijke of meer permanente banen zijn in de toeristische sector (hotels, restaurants, bars) gemakkelijk te vinden, mits je de Engelse of Duitse taal machtig bent. Je moet wel bereid zijn flink de handen uit de mouwen te steken en lange dagen te maken voor een bescheiden salaris. Buiten deze sector is het essentieel dat je Spaans spreekt.

Inwoners van de EU, IJsland en Noor-wegen mogen op de Canarische Eilanden werken zonder werkvisum. Officieel is wel een FIN (Foreign Identification Number) nodig, aan te vragen bij de Policía Natcionál. Wil je langer dan drie maanden werken dan moet je ook een tarjeta de residencia (verblijfsvergunning) aanvragen. Je werkgever is verplicht je een vast contract te geven wanneer je langer dan een jaar bij hem of haar in dienst bent. Dit zullen veel werkgevers vermijden door je na een jaar voor een paar weken te ontslaan en daarna opnieuw een tijdelijk contract te geven.

Gerelateerde onderwerpen

  • Klimaat en beste reistijd

    Presa Chira op Gran Canaria.
    Hét grote pluspunt van de Canarische Eilanden is het heerlijke, constante klimaat. Zelfs de winters zijn mild en zonnig. Hoewel de eilanden op dezelfde hoogte...

Reacties

Hi ik heb een vraag, om een klein pand te huren 20-30 vierkante meter in Maspalomas/Melonares wat heb ik daar allemaal voor nodig? Mvg mevr Nakata

Als u het gewoon huurt, dan gelden de gewone regels voor inwoners van de EU. Gaat u vanuit dit pand werken, dan moet u uiteraard over een bedrijf beschikken en geregistreerd staan als ondernemer, zodat u uw belastingen kunt overdragen. De wetgeving is geheel afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u gaat doen en voor hoelang. De Nederlandse Kamer van Koophandel kan u precies vertellen wat u voor een vestiging in een ander EU land nodig heeft. Ik raadt u dus aan om met hen contact op te nemen. U kunt gratis een gesprek met hen aanvragen. Veel succes!