Marea del Portillo

Marea del Portillo
Marea del Portillo

Het snelgroeiende toeristenplaatsje Marea del Portillo aan de zuidwestelijke kust van Cuba wint razendsnel aan populariteit, vooral onder jongeren. Geen wonder, het plaatsje is prachtig gelegen in de provincie Granma aan een diepblauwe zee en biedt alles wat een strandvakantie tot een succes maakt. Duiken, snorkelen, zeevissen, noem het en het kan vanuit Marea. De ruigte van de Sierra Maestra in de achtertuin, Santiago de Cuba en Bayamo op betrekkelijk korte afstand.

Het verschil met bijvoorbeeld Varadero of Guardalavaca zit nu nog in de toeristische belangstelling, die is aanmerkelijk minder dan die voor de genoemde gebieden. Maar, daar zal verandering in komen. Voorlopig zit u echter nog wel goed als u het niet zo heeft op al die toeristen om u heen. Hoewel, in de plaats zelf zult u ze nauwelijks kunnen ontlopen, maar de mogelijkheden voor het maken van uitstapjes zijn ongekend.

Nadeel is de transfer vanaf een grotere luchthaven, u bent aangewezen op Holguín of Santiago de Cuba en van beide luchthavens bent u minimaal nog twee uur onderweg. Bovendien, een vakantie plannen in Marea gedurende het regenseizoen is geen goede gedachte.

Bestemmingen in de omgeving van Marea del Portillo

  • Bayamo en omgeving

    Hatuey, Cuba's eerste revolutionair
    De naam van de stad kan niet worden uitgesproken zonder een andere: Carlos Manuel de Céspedes, geboren als de zoon van een suikerbaron en uitgegroeid tot de...

Kaart van Marea del Portillo en omgeving

Reacties

Wij reden met een huur auto van Santiago de Cuba naar Niquero. Het zou een ontzettend mooie route zijn. Onderweg werd de weg steeds slechter en als we geen kamer hadden besteld en betaald in Niquero waren we teruggegaan. De bruggen in de weg waren gedeeltelijk ingestort; de laatste 30 km van de weg ging door keien met een doorsnede van ca 20 cm. af en toe bonkend tegen het carter. Onderweg zagen we slechts een man op een paard. Derze weg is zeer af te raden

Beste Harry, hartelijk dank voor deze aanvullende informatie over de weg van Santiago de Cuba naar Niquero.