Tafelmanieren

Restaurant Iznaga
Restaurant Iznaga

Gezellig tafelen is er op Cuba niet bij. Men houdt zijn aandacht bij het eten en de enige conversatie bestaat uit een compliment aan de gastvrouw. U moet er ook niet vreemd van opkijken dat, als u bij Cubanen thuis te eten wordt gevraagd, de gastheer en gastvrouw aan tafel ontbreken. Men wil u niet storen tijdens uw maaltijd. Als u ergens op bezoek gaat zal men u vragen te blijven eten. Het minste wat u kunt doen is een kop koffie accepteren.

Toeristen die vegetarisch willen eten, doen er goed aan om, alvorens te boeken, zeker te stellen dat het hotel van hun keuze vegetarisch voedsel serveert.

Gerelateerde onderwerpen

  • Drinken

    Genoemd naar de eerste revolutionair
    Veel drinken is noodzakelijk. Het bronwater kent men in twee soorten: met en zonder koolzuur (con en sin gas). Verder zijn er diverse merken, ze ontlopen elkaar...

Reacties

Wat is het gemiddelde prijs niveau voor een lunch en een diner bij een normaal restaurant, dus niet de dure hotels ect. En op hoeveel geld moet ik rekenen voor b.v een biertje of glas wijn en wat zijn de gemid. uitgaven p/dg op een rondreis

Beste H. Meiers, ik deel de kosten in Nederland altijd door 2 om het niveau in Cuba te krijgen. De kosten zijn dus ongeveer de helft. Dit geldt uiteraard niet voor de hotels. Soms kunt u al eten voor 7 euro; een biertje kost gemiddeld 1 euro. Fijne vakantie!