Festivals

Jazzfestival in Kopenhagen
Jazzfestival in Kopenhagen

De Denen zijn gek op (muziek)festivals. In de zomermaanden gaat er geen week voorbij of er is wel ergens een film-, theater-, dans-, jazz-, pop-, rock-, blues- of klassiek muziekspektakel gaande. Ze oefenen een grote aantrekkingskracht uit op backpackers uit alle landen.

Het Roskilde Rockfestival, het grootste pop- en rockfestival van Europa, vindt eind juni of begin juli plaats. In juli wordt het grote Kopenhagen Jazzfestival gehouden. Tien dagen lang zijn dan de straten, pleinen, parken en jazzcafe's van de hoofdstad gevuld met jazzmuziek en verwante muziekstijlen. Ook in Arhus is in deze periode, meestal een week later, een jazzfestival.

Eind juli, begin augustus krijgt klassieke muziek aandacht tijdens het Kopenhagen Zomerfestival. Ook zeer de moeite waard is het Arhus Festival waarbij de stad negen dagen non-stop in het teken van muziek en theater staat, een levendig spektakel dat duizenden bezoekers trekt. Dit festival begint op de eerste zaterdag van september.

Gerelateerde onderwerpen

  • Hans Christian Andersen (1805 - 1875)

    Een portret van Hans Christian Andersen.
    De nieuwe kleren van de keizer, Duimelijntje, Het meisje met de zwavelstokjes, De prinses op de erwt, Het lelijke jonge eendje - de sprookjes van Andersen, wie...
  • Kersttradities

    In de Deense cultuur is er veel gezelligheid rond Kerstmis.
    De Denen zijn trots op hun cultuurgoed en hechten veel waarde aan tradities. Belangrijkste feesten zijn het Midzomerfeest rond 21 juni en vooral: Kerstmis (Jul...