Kamperen

Scandinavische landen zijn bij uitstek geschikt voor een verblijf in een tent want er is meer dan genoeg ruimte en er zijn talloze goede campings. In Denemarken liggen campings vaak aan het water of in een natuurgebied en zijn van alle moderne gemakken voorzien, zoals schoon sanitair, warme douches, wasmachines, (overdekte) kookplaatsen en meestal een speeltuin en een groot springkussen voor de kinderen. Vaak zijn er ook stacaravans te huur en trekkershutten, houten huisjes met stapelbedden en een keukentje, geschikt voor twee tot vier personen.

Voor de meeste campings is een Camping Pass nodig die je bij de eerste camping die je bezoekt kunt kopen. Een Internationaal Kampeercarnet (in Nederland verkrijgbaar bij onder andere de ANWB) is ook geldig.

Brochures met informatie over kamperen en kampeeradressen zijn aan te vragen bij het VisitDenmark, of zoek een leuke camping via onderstaande websites.

www.danishcampsites.dk (diverse campings)

www.dk-camp.dk (nederlandstalig)

www.topcamp.dk (gezinscampings)

Gerelateerde onderwerpen

  • Hotels

    Deense hotelkamers zijn vaak fraai ingericht
    Hotels in Denemarken doen een flinke aanslag op je vakantiebudget. Voor een eenvoudige tweepersoonskamer in een stad betaal je al snel 100 euro, inclusief...
  • Vakantiewoningen

    Vakantiewoning te huur
    Vakantiehuisjes zijn in Denemarken enorm populair. Ze liggen veelal mdden in de natuur, in kleine of grotere vakantieparken. Het aanbod is vooral gericht op...