Eten en drinken

Diner in Frankrijk
Diner in Frankrijk

De veelzijdige Franse keuken is wereldberoemd; men besteed dan ook veel tijd aan zowel het bereiden als het gebruiken van een maaltijd. De Fransen lunchen (déjeuner) tussen 12 en 14 uur, het diner (dîner) dient men meestal vanaf 20.00 uur op (soms iets eerder). Het ontbijt (petit déjeuner) is meestal eenvoudig: koffie, thee of warme chocolademelk en een broodje (brioche) of croissant. Het is gebruikelijk dat u in een restaurant wacht tot het personeel een tafel voor u aanwijst.

De menukaart (la carte) vermeldt doorgaans enkele menu's bestaande uit drie of meer gangen. Dit is vaak goedkoper dan dat je een gerecht uitkiest. Een kindermenu (menu enfant) is meestal gevarieerder dan bij ons gebruikelijk.

Onderwerpen

  • De rekening

    Franse kazen
    In de meeste Franse restaurants kunt u met een creditcard van Visa of Eurocard terecht. Deze gelegenheden hebben het opschrift carte blue op of bij hun voordeur...
  • Specialiteiten

    Eetbare paddestoelen (cèpes)
    De produkten van eigen bodem bepalen de ingrediënten en dus ook de smaak van de plattelandskeuken; iedere stad of landstreek heeft zijn eigen specialiteit. Uit...
  • Accommodatie

    Een van de prachtige hotels in Dordogne
    HotelsHotels zijn in Frankrijk herkenbaar aan een afbeelding met de hoofdletter H en een aantal sterren. Eenvoudige hotels hebben één ster, middenklasse hotels...
  • Vervoer naar Dordogne - Lot

    Air France
    Luchtlijnen  Vanuit Amsterdam en Brussel kunt u rechtstreeks per lijndienst vliegen naar de internationale vliegvelden van bijvoorbeeld Parijs (Parijs-Orly) en...
  • Vervoer ter plekke in Dordogne - Lot

    Het departement Lot
    LuchtlijnenDe belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor binnenlandse vluchten is Air-Inter. Er zijn in de beschreven gebieden luchtverbindingen tussen de...