Algemene informatie Fuerteventura

Hoort bij: Spanje

Hoofdstad: Puerto del Rosario (30.000 inwoners)

Oppervlakte: 1658 km2

Lengte: circa 120 km

Breedte: 5-31 km

Inwoners: 107.000 (2009)

Klimaat: subtropisch, woestijnachtig

Hoogste punt: Pico de Zarza (807 m)

Religie: 98% is rooms-katholiek

Iconen: windmolens en geiten

Grootste toeristische centra: Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma, Jandía Playa

Reacties

Hallo Kun je in Caleta de Fuste ook snorkelen en is dat de moeite waard om snorkelspullen mee te nemen

Beste Dorien, overal rondom Fuerteventura kun je prima snorkelen, dus het is altijd zinvol om de eigen snorkelspullen mee te nemen. Er worden ook veel snorkelexcursies (soms met de kayak) aangeboden. Fijne vakantie!

Is er wifi beschikbaar in ons Suitehotel Elba Castillo in Caleta de Fuste

Wifi in het Suitehotel Elba Castillo in Caleta de Fuste is beschikbaar in de openbare ruimtes. Fijne vakantie!

hallo mijn vraag was of er ook een arbeidsburo op fuerteventura is vriendelijk dank

Er is een arbeidsbureau voor de Canarische eilanden (Servicio Canario de Empleo). Er is een kantoor op Gran Canaria en op Tenerife. Er is bij mijn weten geen kantoor op Fuerteventura. De website vindt u hier: http://www3.gobiernodecanarias.org/empleo/portal/web/sce (helaas is deze website alleen in het Spaans beschikbaar).

Hallo, Ik wil graag aankomende december (begin vd maand) op vakantie naar Corralejo. Kan iemand mij vertellen hoe het weer dan is?Ik zou echt voor de zon gaan. Alvast bedankt

Beste Claire, dat is voor de Canarische eilanden altijd een lastige vraag, omdat het weer zich nooit precies laat voorspellen, dus ook op Fuerteventura niet. In het algemeen is het weer goed tot zeer goed en zonnig; je kunt echter de pech hebben dat het 1 of 2 dagen bewolkt is. De temperatuur is altijd aangenaam (gemiddeld iets boven de 20 graden Celsius). Het kan in Corralejo in december winderig zijn. In het algemeen is het zuidoosten de beste plek om in december te bivakkeren (minste wind). Fijne vakantie.