Gezondheid

Voor de Canarische Eilanden zijn geen vaccinaties nodig. Er komen geen exotische ziektes voor en de kans dat je ziek wordt is klein. Gevaarlijke dieren zijn er ook niet. Een enkeling krijgt de eerste dagen op Gran Canaria last van maag en darmen door de overschakeling op ander voedsel. Dit is meestal een kwestie van wennen.

Grootste gevaar voor de gezondheid vormt de zon die op dezelfde breedtegraad als de Sahara heel intens kan branden. Door de altijd aanwezige wind merk je het nauwelijks maar een flinke verbranding is zo opgelopen, zelfs op bewolkte dagen. Een bruin kleurtje is fijn maar een overmaat aan zon veroorzaakt huidkanker. Zoek daarom tijdens de heetste uren van de dag een schaduwrijke plek op. Een hoed of pet en een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor zijn een ‘must’, zeker voor kinderen en mensen met een lichte huid.

Drink altijd veel, ook als een dorstgevoel ontbreekt. Vermijd wel alcoholische dranken in de brandende zon – je droogt dan extra snel uit.

Gerelateerde onderwerpen

  • Klimaat en beste reistijd

    Presa Chira op Gran Canaria.
    Hét grote pluspunt van de Canarische Eilanden is het heerlijke, constante klimaat. Zelfs de winters zijn mild en zonnig. Hoewel de eilanden op dezelfde hoogte...

Reacties

Is er een mogelijkheid dat u mij kunt vertellen waar ik het beste naar een arts/ziekenhuis kan gaan op gran canaria en wat kan mijn verwachtingspatroon zijn m.b.t. tot hulp en de politie. Welke" medicijnen" adviseert u mij mee te nemen voor een kindje van vier jaar oud naar gran canaria. Met vriendelijke groet, Angelique van Dam

In ieder dorp in Gran Canaria, en met name in de toeristenplaatsen, zijn goed opgeleide Spaanse artsen aanwezig. Zij zijn even goed opgeleid als de dokters in Nederland. In de grotere plaatsen en badplaatsen zijn goede privé-klinieken. Er zijn tevens goede ziekenhuizen op het eiland. Indien u een arts nodig heeft, dan kunt u het beste de receptie van uw accommodatie vragen om er een te bellen. Hij kan dan bepalen of een kind naar het ziekenhuis moet. Zorg wel dat u goed verzekerd bent! Overal op het eiland zijn EHBO-posten (Casa de Socorro) en apotheken (Farmacia) alwaar u uw medicijnvoorraad kunt aanvullen. Zij beschikken over dezelfde medicijnen als wij in nederland. Heeft u of uw kind special medicijnen nodig, dan is het verstandig hiervaan een eigen voorraad in uw handbagage mee te nemen. Apotheken zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ze zijn herkenbaar aan een groen kruis aan de gevel of op een uithangbord. Op de buitendeuren van de apotheken hangt een mededelingen-bord met daarop het adres van de apotheek die avond- of weekenddienst heeft.Fijne vakantie!