Kaas

Op alle Canarische eilanden wordt geitenkaas geproduceerd maar de bekendste kaas is de queso de flor van Gran Canaria. Deze kaas komt uit de hooggelegen delen van Guía, Gáldar en Moya. Hij dankt zijn typische smaak aan de toevoeging van een aftreksel van de bloemen van een distelplant aan de melk. De melk is afkomstig van geiten of schapen maar kan ook gemengd zijn met koeienmelk.

Queso de flor kreeg in 2006 officieel erkenning en naamsbescherming in de vorm van een denominación de origen (herkomstbenaming). Rond Arucas wordt de vergelijkbare pastor-kaas gemaakt. Je eet deze kaassoorten als broodbeleg, in een salade of als hapje tussendoor met wat olijven.

Gerelateerde onderwerpen

  • Eettradities

    Canarische maaltijd
    Zoals de meeste Spanjaarden houden de Canariërs niet van een uitgebreid ontbijt (desayuno). In de hotels wordt natuurlijk wel een ontbijt voor de gasten...
  • Groenten en fruit

    Op de markt in Las Palmas
    In de supermarkten zijn allerlei geïmporteerd fruit en groenten te koop maar de lokaal verbouwde producten hebben de meeste smaak. Deze zijn meestal niet...