Vlucht

Kinderen jonger dan twee jaar betalen voor een vliegticket 10% van het volwassenentarief of alleen administratiekosten. Ze krijgen dan geen eigen stoel. Kinderen van twee tot twaalf jaar krijgen circa 30% korting op lijndiensttarieven. Zij krijgen wel een eigen stoel en mogen net zoveel bagage meenemen als een volwassene. Voor chartervluchten gelden andere regels en tarieven. Daar betaal je voor kinderen vaak het volledige bedrag.

De meeste maatschappijen leveren service aan kleine reizigers in de vorm van babybedjes en kindermaaltijden. Je moet dit wel bij reservering aanvragen. In elk vliegtuig is minimaal één toilet met een uitklapbare ‘commode’. Buggy’s mogen meestal mee tot aan de gate waarna ze in het ruim opgeborgen worden. Neem in de handbagage wat speelgoed en boekjes mee, extra drinken en reservekleertjes. Oudere kinderen hebben veel plezier van een computerspelletje of een MP3-speler.

Oorklachten kun je voorkomen door tijdens het stijgen en dalen je kind iets te drinken te geven of een snoepje om op te zuigen. Jonge baby’s hebben meestal nog geen last van de drukverschillen, tenzij ze verkouden zijn. Een neusspray kan dan uitkomst bieden.

Gerelateerde onderwerpen

  • Leuke om te doen met kinderen

    Yellow submarine
    Op Gran Canaria is van alles te beleven voor kinderen. In ieder hotel staat een rek met folders met informatie over attracties en activiteiten voor jong en oud....