Toetjes en zoetigheden

Hieronder vallen ook zoetigheden (postres) in het algemeen, waar alle Spanjaarden dol op zijn. Honing, amandelen, kaneel en vooral veel suiker zijn belangrijke ingrediënten.

Befaamd is de bienmesabe (letterlijk: ‘Het smaakt me goed’), een verrukkelijke mix van amandelspijs, eieren en honing, soms ook met rum. Gofio de almendras en rapaduras zijn twee andere machtige toetjes met amandelen. Op de dessertkaart staat vaak ook flan (crème caramel), limoentaart en platanos fritos (gebakken banaan) met suiker, brandewijn en limoensap. Deze zijn verslavend lekker.

Ben je niet zo’n zoetekauw bestel dan vers fruit, ook altijd smakelijk. In de pastelería (banketbakkerij) zijn chocolade, cake, noga en vele andere lekkernijen te koop. Andere bekende zoetwaren van Gran Canaria zijn de mazapanes (marsepeinen pralines) en polvorones (zandkoekjes) uit Tejeda, amandel- en schuimkoekjes uit Moya. Allemaal ideaal om mee naar huis te nemen als souvenir.

Gerelateerde onderwerpen

  • Eettradities

    Canarische maaltijd
    Zoals de meeste Spanjaarden houden de Canariërs niet van een uitgebreid ontbijt (desayuno). In de hotels wordt natuurlijk wel een ontbijt voor de gasten...
  • Groenten en fruit

    Op de markt in Las Palmas
    In de supermarkten zijn allerlei geïmporteerd fruit en groenten te koop maar de lokaal verbouwde producten hebben de meeste smaak. Deze zijn meestal niet...