Wijn

In de supermarkten aan wijn geen gebrek, van goedkope ‘bocht’ tot hele aardige Spaanse wijnen voor een redelijke prijs. Product van de Canarische Eilanden zelf is de malvasía-wijn waarvan William Shakespeare al genoten zou hebben – deze wijn wordt in ten minste dertig van zijn werken genoemd.

In de 16e eeuw was deze honingkleurige, vrij sterk smakende wijn een succesvol exportproduct, geliefd in de hogere kringen van Noord-Europa. Onder hedendaagse wijnkenners staat de malvasía misschien niet hoog aangeschreven maar hij doet het toch goed als tafelwijn. De malvasía-wijnhuizen van Tenerife en Lanzarote worden beschouwd als de beste maar ook op Gran Canaria wordt al sinds de 15e eeuw wijnbouw gepleegd.

Er worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd binnen de Dominación de Origen (D.O.) Monte Lentiscal uit de regio van Santa Brígida en de D.O. Gran Canaria, zoals de bekende Vino del Monte. Een leuke manier om kennis te maken met de wijncultuur van Gran Canaria is door een bezoekje aan een bodega. Er zijn verschillende wijnen te proeven en te kopen en bij sommige kun je ook lunchen of dineren.

Gerelateerde onderwerpen

  • Eettradities

    Canarische maaltijd
    Zoals de meeste Spanjaarden houden de Canariërs niet van een uitgebreid ontbijt (desayuno). In de hotels wordt natuurlijk wel een ontbijt voor de gasten...
  • Groenten en fruit

    Op de markt in Las Palmas
    In de supermarkten zijn allerlei geïmporteerd fruit en groenten te koop maar de lokaal verbouwde producten hebben de meeste smaak. Deze zijn meestal niet...