De Siciliaanse wijnen

Witte wijnen:

Corvo (bij Palermo)
Bianco d’Alcamo (DOC)
Etna bianco (DOC)
Goed bij risotto, vis, pluimvee, pasta met sardines, ansjovis of inktvis.

Rode wijnen:

Corvo (bij Palermo)
Faro (DOC)
Etna rosso (DOC)
Cerasuolo di Vittoria (DOC)
Goed bij gebraad en alle vleesgerechten.

Roséwijnen:

Etna rosato (DOC)
Goed bij wit vlees, kip, worst, gebakken vis.

Dessertwijnen:

Sicilië is beroemd om zijn Marsalawijn (DOC), gerijpt in eiken of kastanje vaten. Deze wordt als aperitief, bij het dessert of bij pittige kazen gedronken. De Moscato di Noto, de Moscato di Siracusa en de Moscato di Pantelleria zijn goed bij gebak, ijs en fruit. De Malvasia di Lipari is een zware zoete wijn met abrikoosaroma, ideaal als aperitief of na de maaltijd.