Typisch Siciliaanse Gerechten

Voorgerechten

Maccu con finocchietto di montagna (bonensoep met wilde venkel);

Pasta con le sarde (met sardines);

Pasta con broccoli arriminati;

Spaghetti al nero di seppia (met inktvis);

Pasta alla Norma (met tomaat, aubergines en ricotta);

Pasta il Matarocco (met tomaat en amandelen);

Pasta ca’buttarga (met tonijnkuit);

Pasta al forno alla Catanese (met ei, tomaat, erwten, salami en kaas);

Pasta con zucchine fritte (met courgettes);

Pasta all’uminina (lasagne met venkel).

Hoofd- en bijgerechten

Stoccafisso alla Messinese (stokvis);

Coniglio alla matalotta (konijn);

Agnello arrosto con erbe (lam met kruiden);

Spiedini alla Palermitana (kebab, vlees aan pen);

Sarde a becca fico (sardines);

Involtini di pesce spada (zwaardvis-rolletjes);

Tonno con le cipolle in agro dolce (tonijn in zoetzure uien);

Salsiccia di pesce alla brace (gemengde vis als worst);

Caponata di melanzane (aubergines);

Melinciaredde ‘Muttu nate’ (kleine gevulde aubergines);

Frittella di carciofi, fave e piselli (artisjok-, bonen- en groene erwtenkroketten);

Carciofi alla villanella (artisjokken);

Zucca in agro dolce (kalebas)

Peperoni al forno (gebakken paprika);

Broccoli a pastetta (bloemkool in witte saus);

Cozze nere gratinate (zwarte mosselen ‘au gratin’);

Nagerechten

Gelo di melone (pudding van watermeloen);

Granita di limone (gestampt ijs met citroensap);

Buccellato (gebak met vijgen, rozijnen en noten);

Torrone (nougat);

Cannoli (gebak met melk, fruit, noten, cacao en Marsalawijn).