Autohuur

Een auto huren is op de Canarische eilanden en met name La Gomera eenvoudig, niet duur (vanaf plm. 30 euro per dag) en aan te raden als je meer van het eiland wilt zien dan alleen het appartement en het zwembad. In de haven van San Sebastián op Gomera, in Playa Santa Cruz in de haven en bij het vliegveldje, in Valle Gran Rey zijn talloze autoverhuurmaatschappijen gevestigd die voorzien in de meest uiteenlopende automerken en types (ook jeeps!).

De grote internationale verhuurbedrijven zijn in de regel iets duurder dan de lokale verhuurders. Het is handig de auto van tevoren al te reserveren (via internet), meestal is dat trouwens ook goedkoper, in het hoogseizoen kan het lastig zijn om een auto te huren. Bekijk of het verstandig is om het eigen risico af te kopen. Soms is het eigen risico slechts 100 of 150 euro, maar bij sommige verhuurbedrijven loopt het op tot ver boven de vijfhonderd euro en dan loont afkoop.

Kijk verder of er een inzittendenverzekering is, of de tweede inzittende ook mag rijden en onder welke voorwaarden en of het aantal kilometers inclusief is. Het spreekt vanzelf dat je een rijbewijs moet hebben, 21 jaar bent en het is handig om je creditcard voor de borg te gebruiken. Check voor je in je huurauto stapt of de tank gevuld is en of er geen (onvermelde) schade is.