Autorijden

Het is niet ingewikkeld om auto te rijden op de Canarische eilanden, ook niet op La Gomera. Op Gomera is er één redelijk grote goedgeasfalteerde weg die je rond het hele eiland leidt, maar dat is wel een weg die hier en daar langs diepe kloven en steile hellingen gaat. Inhalen is op deze wegen vaak gevaarlijk en het tempo ligt aanzienlijk lager dan op een snelweg. Soms mag je slechts 40 of 30 km. per uur rijden.

Kleinere dorpen zijn allemaal bereikbaar via secundaire wegen, meestal geasfalteerd, soms zand- en grindwegen. De bergen hullen zich vaak in de wolken, het is dus mistig en soms regent het stevig en kunnen er stenen van de rotswanden afbrokkelen. Als je ‘s avonds op het eiland aankomt en je logeert in Playa Santiago of Valle Gran Rey moet je er rekening mee houden dat je nog een behoorlijk eind moet rijden voordat je er bent. Naar bijv. Valle Gran Rey ben je zo anderhalf uur onderweg en de weg is niet overal verlicht.

Kortom: gebruik je verstand, probeer niet te haasten en geniet van de tocht. En als je dan toch een lokale snelheidsduivel in je nek hebt: laat hem erlangs door even een parkeerhaven in te schieten. Dat scheelt een hoop stress! De verkeerswetten wat betreft alcohol- en auto-gordelgebruik tijdens autorijden zijn streng, de boetes zijn hoog!