Bezoek aan Hermigua

De streek rond het dorp Hermigua aan de noordkant van het eiland is zeker de moeite van een bezoek waard. Hermigua ligt tegen de berghellingen tussen de mooie terrassen waar druiven en bananen worden verbouwd. Het dorp wordt geflankeerd door twee hoge rotsen, de Roques San Pedro, en heeft ook een bijzondere kloosterkerk uit 1515 die de naam San Pedro mee heeft gekregen. Er wordt rond de rotsen veel gewandeld, het is een beschermd natuurgebied. Uiteindelijk komen veel wandelaars en andere toeristen uitpuffen en lekker eten bij restaurant Casa Creativa. (Carretera General del Norte 56, tel. 922 881023).

Het dorp heeft twee musea: een volkenkundig museum en een museum waar antieke weefgetouwen worden tentoongesteld en mooie souvenirs (handwerk) worden verkocht, Museo Los Telares. Vanuit Hermigua is het maar even rijden naar zee, het heeft een eigen zwembaai Playa de Hermigua waar een prima strandbar/restaurant Piloto (het oudste van het eiland, er worden ook kamers verhuurd) is en ook het strand La Caleta (met restaurant Macondo) is populair.

De zee is behoorlijk woest en je kunt er zeker op veel plekken niet zwemmen, maar Hermigua heeft een eigen natuurzwembad aan zee (van Hermigua richting de kust, vanaf de parkeerplaats zo'n 5 minuten lopen). Reizigers die houden van rust en comfort logeren graag bij Hotel Ibo Alfaro, een hotel met allemaal verschillende, klassiek Canarisch ingerichte kamers en een mooi uitzicht op het dal (zie verder 'Accommodaties'). Vanuit Hermigua zijn de nabijgelegen schilderachtige dorpen Lepe en Agulo de moeite van een bezoek waard. Het is ook een prima uitvalsbasis voor wandelingen in het Nationaal Park Garajonay.