Duiken

Regels voor de duiker:

1.?Overschat jezelf niet. Duiken hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar is het soms wel. Meestal als de duiker zich niet aan de regels houdt.

2.?Duik nooit alleen! Neem altijd een ‘buddy’ mee.

3.?Lokale vissers zetten hun fuiken uit. Laat deze met rust en voorkom zo moeilijkheden met de vissers.

4.?Als je op weg bent naar dieper gelegen riffen, probeer dan zoveel mogelijk boven het zand te zwemmen. Dit voorkomt verstoring van het koraal en andere dieren. Het spreekt voor zich dat koraal nooit meegenomen mag worden.

5.?Raak het koraal niet aan, ook niet door er aan te hangen of er op te staan of je boot eraan vast te leggen. Koraal is een levend orga-nisme en kan beschadigd raken. Het kan trouwens ook flinke wonden veroorzaken! Koraal of dode dieren als souvenir meenemen vanaf de eilanden is trouwens, ook al wordt het te koop aangeboden op de markt, verboden bij wet.

6.?De Atlantische Oceaan kent meer harde stromingen dan je op het eerste gezicht kunt vermoeden, wees altijd voorzichtig, ga bij twijfel niet in zee en/of informeer bij lokale duikscholen. Een rode vlag betekent dat het onveilig is om in zee te zwemmen.

7.?Laat nooit afval achter in zee.

8.?Laat kostbare spullen, zoals duikuitrusting of apparatuur, nooit onbeheerd achter.

Duikscholen

Er zijn diverse duikmogelijkheden op het eiland. Het Centro de Buceo in Valle Gran Rey organiseert alles rond duiken, van snorkeltochten tot boottochten en ze verhuren ook duikuitrustingen. La Playa, Valle Gran Rey. tel. 922 805688.

Hotel Tecina in Playa Santiago heeft een duikcentrum met cursussen voor duikers van alle nivo’s en organiseert duiktrips met de boot. tel. 922 145887.