Herbevestiging terugvlucht

Bij sommige vliegmaatschappijen of reisorganisaties is het vereist 24 uur van tevoren je terugvlucht te herbevestigen. De telefoonnummers staan in je reisbescheiden vermeld. Vaak wordt bij die gelegenheid gemeld of er veranderingen of vertragingen worden verwacht. Bij KLM en North West Airlines is het herbevestigen afgeschaft.

Voor La Gomera is het verder noodzakelijk om de boottijden goed uit te zoeken en niet af te gaan op verouderde vaarschema’s. Soms sluit de boot niet goed aan bij de vlucht en ben je genoodzaakt op Tenerife een nacht een accommodatie te regelen. Op de terugweg geldt vanzelfsprekend hetzelfde, soms moet je een dag eerder van het eiland weg. In de regel moet je twee uur van tevoren inchecken voor je vlucht; het kan (met name in het hoogseizoen) erg druk zijn op het vliegveld.

Als je vertrekt vanaf vliegveld Los Rodeos in het noorden van Tenerife moet je rekening houden met een rijtijd (auto) van en naar Los Cristianos (de haven op Tenerife) van één tot anderhalf uur buiten spitsuren.