Kinderen

Kinderen kunnen zich op La Gomera prima vermaken. Maar er zijn zeker een paar dingen die belangrijk zijn om te weten:

De zee is vooral behoorlijk onstuimig en zelfs gevaarlijk om in te zwemmen. Er is een zeer sterke stroming en er zijn slechts een paar (zwarte ) strandjes en kiezelstranden (Playa Santiago) die uitnodigen om te water te gaan. In Charco del Conde in Valle Gran Rey is een ‘babystrandje.

Aan de noordkust kun je alleen maar zwemmen in de baai onder Alojera, in de baai van La Caleta en in de zwembaaien van Vallehermoso en Hermigua. Verder is de zee te wild.

Bijna alle appartementencomplexen hebben een (vaak onverwarmd) zwembad, vaak ook een kinderbad, bij casita’s is dat meestal niet het geval. Informeer voor je boekt!

De zon brandt bijna het hele jaar door en kan in korte tijd de tere kinderhuid verbranden. Smeer je kind(eren) altijd in met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor en dek babyhoofdjes af met een petje. Ga op het heetst van de dag, rond het middaguur, niet in de zon zitten. Kleine kinderen drogen snel uit en een zonnesteek is niet ondenkbaar.

Zeker voor babyvoeding is het verstandig alleen bronwater uit de fles te gebruiken.

De wandelroutes geven prima aan welke afstanden te voet afgelegd kunnen worden. Sommige tochten zijn te zwaar voor kinderen, zeker als ze hoogtevrees hebben. Informeer je van tevoren!

Excursies, zoals boottochten om naar dolfijnen te kijken, zijn voor kinderen een leuk evenement. Zie excursies.

Het Canarische eten is eenvoudig, maar ook voor kinderen voedzaam en lekker: geroosterde vis, aardappels of friet/rijst en groente en salade. Ook worden er prima soepen bereid. De horeca is kindvriendelijk, men is gewend kinderen in een restaurant goed te behandelen.

Verder heeft het eiland veel vers fruit en vruchtensappen en zijn op alle cruciale plekken ijssalons te vinden.