Klimaat

Het klimaat op La Gomera is vergelijkbaar met dat op de andere Canarische eilanden. Dus in het zuiden is bijna altijd zonnig, in het noorden is het kouder, regenachtiger en bewolkter. Het is voor Hollandse begrippen eigenlijk altijd lente op de eilanden, maar toch kan het weer je wel degelijk parten spelen.

In de bergen kan het koud en mistig zijn, wandelaars en automobilisten kunnen worden overvallen door harde regenbuien (het is niet voor niets zo mooi groen) en de noordoostelijke passaatwind kan behoorlijk stevig zijn. In de winter is de minimumtemperatuur 16 graden, in de zomer loopt hij op tot 26 graden, gemiddeld is het 22 graden.

Vanaf begin maart tot eind oktober stijgt het aantal zonuren per dag en neemt het aantal regenbuien af. Het water wordt van de berghellingen opgevangen in reservoirs en onder de bewoners van het eiland verdeeld.

In de bergen hangt vaak mist en is het kouder en aan de noordkant van het eiland regent het vaker. Een trui, vest en/of regenjas is voor wandelaars geen overbodige luxe. Tussen begin maart en eind oktober is er een flink aantal zonuren per dag.

Befaamd is La Gomera om de wolkenzee die rond de bergtop hangt. Aan dit bijzondere verschijnsel dat ervoor zorgt dat de bossen op de berg nooit droog komen te staan dankt La Gomera de slogan die iedere bezoeker steeds weer tegenkomt: La Gomera: naturaleza y magia, eiland van natuur en magie.

Andere onderwerpen

  • De keuken

    Uitkijkpunt bij restaurant César Manrique op La Gomera
    De keuken van het eiland is eenvoudig en gaat al eeuwen mee. De zee is vanzelfsprekend leverancier van allerlei soorten vis: zee-baars, brasem, papegaaivis (...
  • Economie

    Pottenbakken bij El Cercado
    Lang leefde het eiland van de landbouw. Het verbouwen van suikerriet, later gevolgd door het kweken van tomaten en bananen en de productie van wijn. Ook werd er...