Uitgaansleven

Stel je bij het uitgaansleven van La Gomera niet al te veel voor, het échte nachtleven moet je op het buureiland Tenerife zoeken. De meeste toeristen komen ook niet naar La Gomera om uit te gaan, maar om te wandelen en te genieten van de rust en de mooie natuur.

Op La Gomera is het allemaal gemoedelijk en de hippiecultuur die het eiland in de jaren zeventig en tachtig domineerde, is ook in het uitgaansleven nog steeds te herkennen. Als het even meezit tref je op het strand een verre neef van Bob Dylan aan die zijn eigen variant van Blowing in the wind nog eens laat horen.

In Valle Gran Rey is één discotheek en verder zijn er een paar bars waar je je prima met (live) muziek en cocktails kunt vermaken. Optredens van plaatselijke muzikanten (gitaarmuziek en zang) worden altijd vooraf aangekondigd door flyers en affiches, kaartjes zijn veelal in kiosken en fotoshops te koop.

Verder hangt iedereen wat rond de populaire terrassen en aan zee. Je ziet veel jongeren met de welbekende dreadlocks en rugtas die het hippiewiel nog eens uit proberen te vinden. De ‘oorspronkelijke’ hippies zijn allang weer vertrokken of hebben zich wat verder van de kust gesetteld. Verder komen er (ook traditioneel) veel homo’s en lesbiennes naar het eiland.

In Playa Santiago is het uitgaansleven vooral in hotel Jardin Tecina te vinden waar zich diverse bars en een discotheek hebben gevestigd. Verder zoeken de meeste toeristen hun vertier in een goed restaurant. Disco Hubalupo, La Playa, Valle Gran Rey. Bar Parilla Marqués de Oristano, Calle Real 26, San Sebastián.