Douane

De grensovergang tussen Liechtenstein en Zwitserland
De grensovergang tussen Liechtenstein en Zwitserland, ©St9191

Liechtenstein heeft een open grens met Zwitserland. De douaneregels voor Zwitserland gelden dus ook voor Liechtenstein. Voor een verblijf korter dan drie maanden moet men in het bezit zijn van een geldig of maximaal vijf jaar verlopen paspoort of van een geldige toeristenkaart. Houd er rekening mee dat u met een toeristenkaart en een verlopen paspoort geen geld kunt opnemen bij bank of postkantoor en dat ze in de regel niet aanvaard worden als legitimatiebewijs. Voor de auto heeft men een groene kaart (bewijs van verzekering) nodig en voor de autosnelwegen in Zwitserland een Autobahnvignet.

Belastingvrij

Per persoon mag ingevoerd worden: twee liter wijn of andere dranken met minder dan 15 procent alcohol; een liter sterke drank; 200 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram rooktabak; 0,25 liter parfum, eau de cologne en dergelijke. Alcohol en rookwaren mogen alleen door personen boven de 17 jaar ingevoerd worden. Afzonderlijke bepalingen bestaan voor de invoer van boter, vlees en vleeswaren, alsmede voor invoer van (sport)wapens en munitie. De in- en uitvoer van Zwitsers geld is onbeperkt, evenals de invoer van buitenlandse valuta. Honden en katten kunnen worden ingevoerd met een (van verschillende gegevens voorzien) inentingsbewijs tegen rabiës, opgesteld in Frans, Duits, Engels of Italiaans, dat ten minste dertig dagen en ten hoogste een jaar oud is.

Informatie douane Lichtenstein

-Immigration and Passport Office, Städtle 38, 9490 Vaduz, Tel. +423 236 61 41.

Andere onderwerpen

 • Adressen en telefoonnummers

  De stad Vaduz
  Postkantoor Vaduz-Postkantoor Vaduz: tegenover het toeristeninformatiekantoor. Geopend: ma.-vr. 8-18, za. 8-11 uur.Toeristeninformatiekantoren Liechtenstein-...
 • Geld

  De Zwitserse franc
  De geldende geldeenheid is de Zwitserse franc.
 • Kranten

  De vlag van Liechtenstein
  De Liechtensteiner Vaterland en het Liechtensteiner Volksblatt.
 • Openingstijden

  Het parlementsgebouw in Vaduz
  BankenMa.-vr. 8-12 en 13.30-16.30 uur.WinkelsMa.-vr. 8-12 en 13.30-18.30, za. 8-16 uur; apr.-okt. zijn de souvenirwinkels tevens op zon- en feestdagen geopend.
 • Vervoer

  Postbus
  Auto Liechtenstein Per auto kunt u vanaf de N13, die langs de westgrens van Liechtenstein loopt, de afslagen nemen naar Balzers, Vaduz, Schaan, Bendern en Rugell...