Cala d'Or

De badplaats Cala d'Or aan de oostkust van Mallorca.
©Igasspei

Cala d'Or is een van de belangrijkste badplaatsen aan de oostkust. De naam Cala d'Or is een verbastering van Cala d'Hort, een vissersdorpje op het eiland Ibiza. Met lede ogen zag men aan hoe oude architectonische waarden in veel badplaatsen rondom Palma de Mallorca overboord werden gezet ten behoeve van nieuw te bouwen hotels en appartementencomplexen. Daarom besloot men om het in Cala d'Or anders te gaan doen.

Het resultaat is een badplaats met voornamelijk witte huizen en weinig hoogbouw, maar met veel voorzieningen voor toeristen. Er zijn ongeveer 100 restaurants waar u kunt eten en drinken; er zijn surf- en duikscholen en er zijn mogelijkheden om te golfen. 

Cala Llonga

De jachthaven van Cala d'Or in de langwerpige baai Cala Llonga trekt pleziervaartuigen aan uit de gehele wereld.

Stranden Cala d'Or

In totaal liggen er acht baaien (cala's) in de omgeving van Cala d'Or met kleine stranden. Het bekendste strand is het Cala Gran met het Platja d'Or, maar ook het strandje van Cala Egos wordt druk bezocht.

Kaart van Cala d'Or en omgeving

Reacties

Is in deze plaats een boulevard ?

Nee er is in Cala d'Or geen boulevard, zoals u dat misschien in andere badplaatsen gewend bent. Er zijn wel kleine `boulevards' langs bijvoorbeeld de haven. Het ontbreken van een lange boulevard komt door de grilligheid van de kustlijn met veel kleine baaien.

in mijn acco is geen fitness, is er mogelijkheid buiten hard te lopen en/of openbare fitness gelegenheid!?

Beste Anne, In Cala d'Or kunt u buiten prima hardlopen. Zoals overal geldt, geldt hier ook dat het wel verstandig is om als vrouw alleen (indien dit het geval is) binnen de bebouwde kom te blijven. Verder zijn er veel hotels die hun fitnessruimte tegen betaling ook open stellen voor niet-hotelgasten. De accommodatie waarin u verblijft kan u daarover informeren. Fijne vakantie!

zijn de wegen in de omgevig vlak genoeg voor recreatieve fietsers?

is er ook een markt in Cala dór zo ja en op welke dag

Beste Bertus, er zijn geen markten in Cala d'Or zelf, maar er is iedere woensdag en zaterdagochtend (8.00-13.00 uur) een markt op de Plaza Mayor in het nabijgelegen Santanyi. Iedere zondag (ochtend) is er markt in het eveneens nabijgelegen Felanitx. Op dinsdag en zaterdag is er markt in Porto Colom. Veel plezier!

Wij gaan 9 september naar cala d'Or. Graag wil ik weten of er vaartochten worden georganieerrd, of ofdat jezelf een bootje kan huren en kan je er duiken/snorkelen. :)

Beste Britt, er zijn in Cala d'Or verschillende mogelijkheden. Er zijn rondvaartboten met een glazen bodem (o.a. Sea Riders) en chartermogelijkheden (o.a. A Vita Bel Yacht Charter). Bovendien zijn er mogelijkheden om te duiken via duikscholen. Fijne vakantie!