Klein maar fijn

Van het lieflijke Cap Malheureux op het noordelijkste puntje tot Souillac aan de ruige zuidkust, Mauritius is uitermate boeiend en gevarieerd.

Lange witte stranden langs de kust, groene heuvels in het oosten, vreemd gevormde bergen met diepe ravijnen in het zuidwesten en daartussen suikerrietvelden zover het oog reikt. En dat allemaal op een eiland dat iets kleiner is dan de provincie Zuid-Limburg. Een eiland dat bovendien bijna geheel omgeven is door koraalriffen die het land beschermen tegen de krachtige golven van de zee.

Vanuit de lucht is prachtig te zien hoe het land overgaat in turkooizen lagunes die als een krans rond het eiland liggen. Ze vormen een mooi contrast met de lichte stranden en de inktblauwe oceaan.

Onderwerpen

  • Afwisselend landschap

    Mooi Mauritius
    Buiten een paar dichtbevolkte steden is Mauritius verbazend open, groen en rustig. Wanneer het suikerriet bloeit in juni en juli ligt er een zachtlila gloed over...
  • Negen districten

    Chamarel
    Tijdens de koloniale periode werd Mauritius voor administratieve doeleinden verdeeld in negen districten, een verdeling die nog steeds geldt. Dit zijn...