Post

In alle steden en grotere dorpen van Mauritius zit minimaal één postkantoor, herkenbaar aan een blauwe band op de gevel met een geel logo. Actuele posttarieven staan vermeld op www.mauritiuspost.mu. Brieven en ansichtkaarten kun je ook afgeven bij de receptie van het hotel. Luchtpost naar Europa is ongeveer een week onderweg.

De mooie Mauritiaanse postzegels en eerstedagenveloppen zijn ‘collectors items’ en een inkomstenbron voor Mauritius. Ze zijn onder andere te koop in het Blue Penny Museum in Port Louis.

In grotere postkantoren staan internetterminals en kiosken met telefoons voor lokale telefoontjes. Deze zijn te gebruiken met een creditcard of een prepaidkaart, te koop in hetzelfde postkantoor. De meeste postkantoren zijn geopend 8.30 - 16 uur, op zaterdag tot 11.45 uur. Vaak is het laatste halfuur alleen het postzegelloket nog open.

Reacties

Onze dochter verblijft nog tot februari 2014 op Mauritius in Flic en Flac, Black River. Ik zou haar graag voor Kerst een pakketje willen sturen met daarin thee, chocoladepasta, hagelslag, chocolade, koekjes en drop. Kunt u mij zeggen of dit is toegestaan en hoe moet ik dat aangeven bij het versturen i.v.m. douane en dergelijke? Is het voldoende als erop het pakket staat "gift"? Ik hoop dat u mij een duidelijk antwoord kunt geven, vriendelijke groet.

Beste Jacqueline, het enige goede antwoord is dat voedings- en etenswaren niet mogen worden ingevoerd. Het is voor de douane moeilijk om te controleren wat wel en niet luchtdicht is verpakt en in het algemeen nemen zij geen risico. Ik zou dus echt voor een ander cadeau kiezen. Ik hoop dat u iets met mijn antwoord kunt. Veel succes!