Inhassoro

Inleiding Inhassoro

Algemeen

Inhassoro is de eerste plaats van formaat ten noorden van Vilankulo. Dit betreft een vissersdorp, dat zich op de kaart zet als toeristenplaats. De brede straten leiden naar wit zandstrand, waarvan delen geschikt zijn voor recreatie. U vindt hier enkele vakantieaccommodaties; bij helder weer vormen Bazaruto's beigeroze zandduinen de horizon. Inhassoro beschikt over eetgelegenheden, winkels en een benzinestation (dit kampt met tekorten, tank daarom in Vilankulo of Macovane).

Península de Bartelomeu Dias

Als u houdt van verlatenheid en overweldigende natuur, dient u Inhassoro direct te verlaten. Vanuit het centrum (coördinaten: 21°

32'04.70" S en 35°12'03.38" E) leidt een 30-kilometer lange zandweg richting het noorden. Deze leidt hoog boven de Indische Oceaan, parallel aan de voeten van 12-meter hoge duinen en langs estuarium. Delen van de weg zijn bij regenval overstroomd; rijd uitsluitend met 4x4 bij eb en neem altijd een plaatselijke gids mee. Ga niet over het strand, dit beschadigd natuur en is verboden.

Op de de noordpunt van dit smalle schiereiland vindt u uitgestrekt, spierwit zandstrand en azuurblauw oceaanwater. Het westen van het schiereiland ligt aan Baía do Govuro en is ondiep. Península de Bartelomeu Dias is de ideale picknick- en snorkellocatie, blijf hier tot zonsondergang. U vindt hier accommodaties.

Bereikbaarheid

De afslag naar Inhassoro bevindt zich ongeveer 50 kilometer ten noorden van Pambarra (de EN1/Vilankulo-afslag). De weg naar Inhassoro is verhard en heeft een lengte van 14 kilometer.

Bestemmingen in de omgeving van Inhassoro

  • Bazaruto-Archipel

    Noordstrand van Vilankulo Sanctuary
    Inleiding Parque Nacional do BazarutoAlgemeenSinds enkele jaren zijn de zes eilanden in het noorden van província de Inhambane en het omringende oceaanwater...