Maxixe

Inleiding Maxixe

Ligging

Maxixe is gesitueerd aan Baía de Inhambane; deze ondiepe baai kent enorme getijdeverschillen. Het uitgestrekte stadje ligt tegenover Inhambane en telt 108.000 inwoners. Overnacht hier niet, daarvoor is het nabijgelegen schiereiland van Inhambane en het stadje Inhambane te aantrekkelijk (in dit geval verlaat u de EN1 in Lindela, ongeveer 26 kilometer ten zuiden van Maxixe).

Faciliteiten 

Maxixe ('Masjiesj') ligt aan de EN1 en is een populaire stopplaats voor verkeer tussen Maputo en Beira. De functionele plaats beschikt over benzinestations, autogarages, elektronicazaken en supermarkten. Uw pinpas werkt in de automaat van Banco Millennium-BIM (aan EN1 in het centrum).

Dhowtrips

Van Maxixe's pier (een verlengde van de hoofdstraat) vertrekken zeilbootjes/dhows naar Inhambane (3 kilometer). Maak deze overvaart laat in de middag (mits de waterstand dit toelaat), als zonnestralen Inhambane verticaal kleuren.

Bestemmingen in de omgeving van Maxixe

  • Bazaruto-Archipel

    Noordstrand van Vilankulo Sanctuary
    Inleiding Parque Nacional do BazarutoAlgemeenSinds enkele jaren zijn de zes eilanden in het noorden van província de Inhambane en het omringende oceaanwater...