Nacala

Reizen naar Nacala, Mozambique

 

Achtergrond

Nacala ligt aan de Fernão Velosobaai en heeft één van de drukste havens van Mozambique. Deze haven vormt het begin en het einde van de Nacala Corridor, het economische programma dat de haven verbindt met het achterland (Malawi en Oost-Zambia). De corridor bestaat uit zowel de EN8 (Nacala – Lilongwe) als uit contacten tussen de overheid en bedrijven en steden langs de weg. De economische samenwerking is belangrijk voor het gebied en moet leiden tot economische groei.

 

'Porto', Nacala Alta en Nacala Velha

Nacala is uitgestrekt en telt circa 200.000 inwoners. Het bestaat uit de haven (‘porto’ of ‘baixa’), het hoger gelegen Nacala Alta en Nacala Velha (‘Oud Nacala’). Het laatstgenoemde deel bevindt zich aan de overkant van de baai (ten westen van Nacala) en heeft vervallen, koloniale gebouwen en een aantal winkeltjes. Er is ook een mooi strand en zal voor u daarom het meest interessante deel van de stad zijn.

De afslag naar Nacala Velha bevindt zich enkele kilometers voor Nacala (aan de EN8). Als u meer tijd in Nacala wilt doorbrengen, kunt u ook een bezoek brengen aan het strand van Fernão Veloso (circa tien kilometer ten noorden van de stad, bereikbaar met een sterke jeep).