Van Namialo richting Pemba

Route Namialo naar Pemba

 

Achtergrond

Namialo en Pemba worden door middel van de EN106 met elkaar verbonden. Deze asfaltweg verkeert in goede staat en laat u een fantastisch, dunbevolkt gebied van Mozambique zien. De weg van Namialo naar Namapa leidt door bosgebieden, langs kastanjebomen en langs imponerende baobabs. Ten noorden van de plaats Alua komen ook cashewnootbomen voor en ziet u schitterende monolieten.

 

Namapa, Metore en Sunate

Namapa is het volgende dorp op de route; hier bevindt zich de brug over de Lúrio (deze rivier vormt de grens tussen de provincies Nampula en Cabo Delgado). Ruim tachtig kilometer verderop ligt Metore (pas op, het is mogelijk dat de laatste twintig kilometer wegdek voor dit dorp nog niet is gerepareerd).

Bij Sunate (oude naam: Silva Macua) bevindt zich een controlepost die wordt bemand door strenge politieagenten. Zorg dat uw papieren in orde zijn en blijf hier uiterst beleefd. Ruim vijftien kilometer ten oosten van Sunate ziet u de kustvlakte en de azuurblauwe Indische Oceaan. De weg daalt geleidelijk, totdat deze in Pemba eindigt. Pas op, voor Pemba bevindt zich nog een controlepost, hier geldt hetzelfde advies. Deze rit is 340 kilometer lang; reken op een reistijd van vier tot vijf uur.