Bruine Beer

De Bruine Beer (Ursos arctos) is het grootste roofdier van Scandinavië en kan 2,5 m hoog en 230 kg zwaar worden. Hij is een echte alleseter en eet bessen, kruiden, insecten en vlees. De Bruine Beer is geen fanatieke jager maar kan vooral in het voorjaar nog wel eens jacht maken op een eland. De Bruine Beer houdt een winterslaap in een hol, waaruit hij een of twee keer kan ontwaken. De grootste berenpopulatie heeft het Noord-Noorse Øvre Pasvik nationaal park en het Øvre Anarjohka nationaal park.

Gerelateerde onderwerpen