Accommodatie

In Kalamata kunt u prachtige accommodaties vinden
In Kalamata kunt u prachtige accommodaties vinden, ©Koppi2

Hotels worden in Griekenland ingedeeld in klassen: luxe, A, B, C, D, E. De laatste categorie zult u niet meer aantreffen. In de D-klasse hebben niet alle kamers douche en toilet. Bij de C-klasse is dat wel het geval. De B-klasse verdient de voorkeur vanwege het grotere comfort en de moderne inrichting. A- en luxe-klasse hebben uitgebreide voorzieningen, liggen vaak aan zee en bieden zoveel comfort, dat de toerist het hotelterrein gedurende zijn vakantie niet behoeft te verlaten.

De meeste hotel-restaurants hebben een beperkte kaart. Boek logies met ontbijt en ga 's avonds elders dineren. Gezelliger en gevarieerder.

Uw paspoort wordt door de receptie ingenomen. De dag erop kunt u het terugkrijgen. Controleer of u het juiste ontvangt. U hebt het bijvoorbeeld altijd nodig als u bij een bank geld wisselt!

De prijzen van hotels worden door officiële instanties vastgesteld en gecontroleerd, hoewel bij beide wel eens vraagtekens worden geplaatst.

Enkele richtprijzen (jaarlijks treden veranderingen op) voor een tweepersoons-kamer met ontbijt:
o, C-klasse, circa €50 - 75
o, B-klasse, circa €100 - 160
o, A-klasse, circa €160 - 300

In voor- en naseizoen (april/mei en september/oktober) gelden lagere prijzen. Afdingen mag!

Kamers bij particulieren (domatia), vindt u op de Peloponnesos in toeristische centra (noord- en westkust), binnenland omgeving Andritsena, Nafplio en omgeving, (Monemvasia). U krijgt onderdak bij particulieren thuis of in een apart, vaak modern gebouw (vaak met lift, keukentje, douche en toilet). Let op de borden 'rent rooms', 'room rent', 'rooms to let'. Officieel bestaan er drie klassen, A, B en C. De laatste heeft een Spartaanse inrichting.

Richtprijzen per kamer per nacht:
o, A-klasse, circa e?100
o, B-klasse, circa e?75
o, C-klasse, circa e?60 of e?50 afhankelijk van eigen douche op de kamer

Appartementen, hebben altijd een behoorlijke keuken. Soms is er een zwembad. Het meest eenvoudige is een reisbureau de huur te laten regelen. Het overnachten in kloosters komt steeds minder voor door de druk die -toeristen erop uitoefenen. Van oudsher kan een pelgrim in een klooster onderdak vinden, toeristen kunnen alleen terecht als er plaats is. U wordt geacht de dagindeling der kloosterlingen te volgen: heel vroeg naar bed, zeer vroeg op, uiterst eenvoudige maaltijden te nuttigen en uw slaapvertrek met anderen te delen. Een gift, te deponeren in de kloosterkerk, is uiteraard welkom.

Het aantal campings neemt nog steeds toe. We vermelden bij de bespreking van de routes de gegevens van kampeergelegenheden. Veel Peloponnesos-campings liggen in olijfgaarden, wat de nodige schaduw oplevert.

Andere onderwerpen

 • Drinken

  Retsina is de bekendste wijn van Griekenland
  Niet-alcoholische drankenDe meest populaire drank van Griekenland is de koffie, de kafes ellinikos, de echte Griekse koffie met veel drab in het piepkleine kopje...
 • Eten

  De bekende Griekse salade
  De avondmaaltijd is in Griekenland een dagelijks hoogtepunt. Traditioneel begint deze om circa 21.00 uur. Kies een tafeltje op een terrasje om het vaak...
 • Nuttige adressen

  Olympic Airways
  o, Nederland: Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme, Kerkstraat 61, 1017 GC Amsterdam, 9020-6254212 (3,4). Informatielijn: 9020-2025905. o, Olympic Airways...